Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Sophia: Mαζική παραγωγή για το «κοινωνικό ρομπότ» εν μέσω πανδημίας

Η εταιρεία Hanson Robotics με έδρα το Χονγκ Κονγκ ετοιμάζεται να προβεί σε πώληση «χιλιάδων» ρομπότ μέσα στο 2021, με σκοπό να παρέχει βοήθεια και στήριξη στον κλάδο της υγείας, στην ανθρώπινη μοναξιά και σε άλλα.

Η Hanson Robotics, που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ότι τέσσερα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της Σοφίας, θα ξεκινήσουν να λανσάρονται από τα εργοστάσια το πρώτο εξάμηνο του 2021, με τους ερευνητές να προβλέπουν ότι η πανδημία θα ανοίξει νέες ευκαιρίες για τη βιομημανία ρομποτικής.
 

«Ο κόσμος του COVID-19 θα χρειαστεί όλο και περισσότερη αυτοματοποίηση για να κρατήσει τους ανθρώπους ασφαλείς», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ντέιβιντ Χάνσον.

Ο Χάνσον πιστεύει ότι οι ρομποτικές λύσεις στην πανδημία δεν περιορίζονται στην υγειονομική περίθαλψη, αλλά θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους πελάτες σε βιομηχανίες όπως το λιανικό εμπόριο και οι αεροπορικές εταιρείες.

«Τα ρομπότ Σοφία και Χάνσον είναι μοναδικά επειδή είναι τόσο ανθρώπινα», πρόσθεσε. «Αυτό μπορεί να είναι τόσο χρήσιμο σε αυτές τις περιόδους όπου οι άνθρωποι είναι πολύ μοναχικοί και κοινωνικά απομονωμένοι».

Ο Χάνσον είπε ότι στοχεύει να πουλήσει «χιλιάδες» ρομπότ το 2021, τόσο μεγάλα όσο και μικρά, χωρίς να παρέχει συγκεκριμένο αριθμό.

Ο καθηγητής κοινωνικής ρομποτικής Γιόχαν Χουρν, του οποίου η έρευνα περιλάμβανε εργασία με τη Σοφία, δήλωσε ότι παρόλο που η τεχνολογία είναι ακόμη σε βρεφική ηλικία, η πανδημία θα μπορούσε να επιταχύνει τη σχέση μεταξύ ανθρώπων και ρομπότ.

«Μπορώ να συμπεράνω ότι η πανδημία θα μας βοηθήσει πραγματικά να βγάλουμε ρομπότ νωρίτερα στην αγορά, επειδή οι άνθρωποι αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος», δήλωσε ο Χουρν από το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ.

Η Hanson Robotics λανσάρει ένα ρομπότ φέτος που ονομάζεται Γκρέις, το οποίο αναπτύχθηκε για τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Προϊόντα από άλλους μεγάλους παίκτες του κλάδου βοηθούν επίσης στην καταπολέμηση της πανδημίας. Το ρομπότ Pepper της SoftBank Robotics αναπτύχθηκε για να ανιχνεύσει άτομα που δεν φορούσαν μάσκες. Στην Κίνα, η εταιρεία ρομποτικής CloudMinds βοήθησε να δημιουργηθεί ένα νοσοκομείο που λειτουργεί με ρομπότ κατά τη διάρκεια του ξεσπάσματος του κορωνοϊού στην Ουχάν.

Η χρήση ρομπότ άρχισε να αυξάνεται πριν από την πανδημία. Σύμφωνα με μια έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ρομποτικής, οι παγκόσμιες πωλήσεις ρομπότ επαγγελματικής εξυπηρέτησης είχαν ήδη αυξηθεί κατά 32%, στα 11,2 δισεκατομμύρια δολάρια, μεταξύ 2018 και 2019.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να είναι επιφυλακτικοί σχετικά με την τοποθέτηση ρομπότ σε τόσο ευαίσθητους ρόλους. Όταν ρωτήθηκε εάν οι άνθρωποι πρέπει να φοβούνται τα ρομπότ, η Σοφία είχε έτοιμη μια απάντηση.

«Κάποιος είπε: “δεν έχουμε τίποτα να φοβόμαστε παρά τον φόβο τον ίδιο. Τι ήξερε;”», ανέφερε.
 

Tags
Back to top button