Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Σοκ για τους Θεσσαλονικείς: Λαμβάνουν από τον Δήμο πρόστιμα από το 1998! - Δεν παραγράφηκαν!

Κλήσεις που κόπηκαν από το 1998 και μετέπειτα στη Θεσσαλονίκη και αφορούν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που διαπιστώθηκαν από την Τροχαία ή τη Δημοτική Αστυνομία, αρχίζουν να λαμβάνουν στα γραμματοκιβώτια τους χιλιάδες πολίτες.

Έως τα τέλη του 2021 αναμένεται να αποσταλούν 15.000 ειδοποιητήρια παρελθόντων ετών στους παραβάτες, ενώ εντός του 2022 θα σταλούν άλλα 60.000.

Στο σύνολό τους, τα ειδοποιητήρια αυτά περιλαμβάνουν περισσότερες από 100.000 παραβάσεις του ΚΟΚ, κυρίως παράνομη στάση και στάθμευση, με τη συντριπτική τους πλειοψηφία να αφορά το χρονικό διάστημα από το 1998 έως και το 2020.

Σύμφωνα με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, η 20ετία για την παραγραφή των κλήσεων δεν ξεκινάει από την ημερομηνία που τοποθετήθηκε το ροζ χαρτάκι στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου ή του δικύκλου, αλλά από την ημέρα που βεβαιώθηκε η παράβαση, με τη διαδικασία ταυτοποίησης να ολοκληρώνεται 3-4, μπορεί και 5 χρόνια αργότερα.

«Ως διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης τα τελευταία δύο χρόνια κληρονομήσαμε ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο δυστυχώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Είναι μονόδρομος η απαρέγκλιτη τήρηση του νόμου.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο συγκεκριμένος νόμος, που εξυπηρετούσε ανάγκες παρελθόντων ετών, θέλει ριζική αναμόρφωση και προσαρμογή στα σύγχρονα πρότυπα και δεδομένα, ώστε να γίνεται ταχύτερα η ταυτοποίηση των κλήσεων, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους νωρίτερα και όχι 20 χρόνια μετά», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, αναφορικά με την αποστολή των κλήσεων προ 20ετίας και πλέον προς τους πολίτες.

Ο κ. Δαγκλής υπογραμμίζει πως οι υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης «κατάφεραν εντός των τελευταίων δύο ετών και ταυτοποίησαν στο σύνολό τους τις κλήσεις του 2019 και του 2020 και τους επόμενους μήνες θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα ενημερωτικά σημειώματα, ώστε να μην υπάρχει η αιτιολογημένη δυσφορία του κόσμου πως λαμβάνει κλήσεις που βεβαιώθηκαν προ 20ετίας».

Από τη δημοτική αστυνομία γίνεται γνωστό προς τους πολίτες πως μόλις λάβουν το σχετικό ειδοποιητήριο, έχουν τη δυνατότητα, εφόσον διαπιστώσουν πως υπάρχει αναντιστοιχία στα στοιχεία είτε του κατόχου, είτε του οχήματος, είτε της παράβασης, να χρησιμοποιήσουν το ένδικο μέσο της αίτησης θεραπείας, απευθυνόμενοι προς τον δήμο Θεσσαλονίκης, όπου θα καταγράψουν το αίτημά τους και τις αιτίες για τις οποίες ζητούν την ακύρωση της συγκεκριμένης διοικητικής πράξης.

 

Tags
Back to top button