Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Συναγερμός στο ΝΑΤΟ! Η Ρωσία ετοιμάζει προειδοποιητική εκτόξευση του «Καταστροφέα Ηπείρων» (Εικόνες)

Σύμφωνα με νέες δορυφορικές εικόνες που ανέλυσε μία ιαπωνική δεξαμενή σκέψης (think tank), ο ρωσικός στρατός φαίνεται να δημιουργεί νέα τούνελ σε ένα βόρειο πεδίο πυρηνικών δοκιμών της χώρας.

Ετοιμάζεται ο «Καταστροφέας Ηπείρων»

Η εν λόγω εξέλιξη, η οποία παρατηρήθηκε λίγες ημέρες νωρίτερα, έκανε αναλυτές και ειδικούς να ανησυχούν για μία πιθανή πυρηνική δοκιμή από το Κρεμλίνο. Είναι επίσης πιθανό οι ρωσικές στρατηγικές πυραυλικές δυνάμεις να ετοιμάζουν την δοκιμή ενός νέου και προηγμένου οπλικού συστήματος, ίσως του πυρηνοκίνητου πυραύλου κρουζ 9M730 Burevestnik.

Στην νεότερη αναφορά του στις 18 του μήνα, το Ερευνητικό Κέντρο Προηγμένης Επιστήμης και Τεχνολογίας ROLES του Πανεπιστημίου του Τόκου αποκάλυψε πως βρίσκονται σε εξέλιξη έργα κατασκευής σε ένα από τα βορειότερα πεδία πυρηνικών δοκιμών της Ρωσίας. Το εν λόγω πεδίο βρίσκεται στο αρχιπέλαγος Νόβαγια Ζεμλιά και τα έργα εκτιμάται πως αφορούν την δημιουργία νέων τούνελ στην επικράτεια του πεδίο δοκιμών.

Το εν λόγω ιαπωνικό κέντρο παρακολουθεί λεπτομερώς όλες τις ρωσικές ενέργειες στο αρχιπέλαγος Νόβαγια Ζεμλιά εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Καίριο εργαλείο του σε αυτήν την προσπάθεια είναι εικόνες που καταγράφουν δορυφόροι πάνω από το ρωσικό κέντρο δοκιμών.

Τα τελευταία χρόνια οι Ιάπωνες αναλυτές έχουν παρατηρήσει αυξημένη κινητικότητα στο εν λόγω πεδίο. Συγκεκριμένα, ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη προσγειώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα κοντά σε αυτό, ενώ σε ένα κοντινό λιμάνι προσέδεσε στις 10 Σεπτεμβρίου φέτος ένα φορτηγό πλοίο που θεωρείται πως συνδέετε με τις εργασίες του ρωσικού στρατού στο κέντρο πυρηνικών δοκιμών της περιοχής.

Δεδομένων όλων αυτών, οι ειδικοί εικάζουν πως οι ρωσικές εργασίες στο Νόβαγια Ζεμλιά φέρουν κάποια σύνδεση με την ανάπτυξη του πολλά υποσχόμενου πυραύλου Burevestnik. Το εν λόγω όπλο είναι ιδιαίτερα φονικό, τουλάχιστον στα χαρτιά. Θα αποτελέσει τον πρώτο πυρηνοκίνητο και πυρηνικά οπλισμένο πύραυλο κρουζ στην ιστορία, ενώ λέγεται πως θα επιδεικνύει και χαρακτηριστικά χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth) εξαιτίας της ικανότητάς του να πετά σε χαμηλά υψόμετρα.

Επειδή όπως προαναφέραμε ο πύραυλος Burevestnik μπορεί να εξοπλιστεί με πυρηνική κεφαλή, χώρες όπως η Φινλανδία και η Σουηδία (που απέχουν μικρή απόσταση από το αρχιπέλαγος) ανησυχούν ιδιαίτερα πολύ για μία πιθανή ρωσική πυρηνική δοκιμή στο Νόβαγια Ζεμλιά. Στο παρελθόν έχουν σημειωθεί ατυχήματα με τέτοια όπλα, ατυχήματα τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την διαρροή ραδιενέργειας ακόμη και σε γειτονικά κράτη.

 

Tags
Back to top button