Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Το ρωσικό σύστημα καταστολής drones ΤΙΤΑΝ και ο ελληνικός ΥΠΕΡΙΩΝ αλλάζουν τα πάντα για τον πόλεμο όπως τον ξέραμε

Η μαζική χρήση drones στο πεδίο των μαχών στην Ουκρανία, ανάγκασε την ρωσική αμυντική βιομηχανία, να κατασκευάσει  το σύστημα μαζικής καταστολής μη επανδρωμέων εναερίων οχημάτων ΤΙΤΑΝ, η δοκιμή του οποίου θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Φεβρουαρίου επί του πεδίου.

Στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στο Ντονιέτσκ, είχαμε την μαζική χρήση drones τόσο από ουκρανικής πλευράς στην Κονοπέλκα, όσο και από ρωσικής με αριθμούς που αγγίζουν τα 250-300 drones FPV.

Έτσι η κατασκευής ενός συστήματος καταστολής drones, όπως το  Titan είναι μονόδρομος για την Μόσχα, αλλά και για όλες τις χώρες, ενώ στην Ελλάδα έχουμε το ελληνικό ΥΠΕΡΙΩΝ.

Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Μακρόν! Ο Τραμπ αρνήθηκε να τον υποδεχθεί στο κατώφλι του Λευκού Οίκου

Οι πρώτες δοκιμές του ήδη έχουν υλοποιηθεί και τα στελέχη της ΕΑΒ ετοιμάζονται για την πρώτη επίσημη παρουσίαση του.

Πρόκειται για σύστημα το οποίο έχει ως αποστολή την ανίχνευση, εντοπισμό και καταστολή drones.

Ο «Υπερίων » διαθέτει παθητικό σύστημα τρισδιάστατης ανίχνευσης και προσδιορισμού και σύγχρονη αντι-drone τεχνολογία καταστολής, καλύπτοντας 360 μοίρες και στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, είτε μεμονωμένα είτε σε συνδυασμό είτε όλα μαζί ταυτόχρονα, τα οποία μάλιστα δεν είναι απαραίτητο να διαθέτουν κινούμενα μέρη.

Το ρωσικό ΤΙΤΑΝ

Το ρωσικό σύστημα, είναι το πρώτο κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα που ανήκει στο Κέντρο Μη Επανδρωμένων Συστημάτων και Τεχνολογιών στην Μόσχα, αναφέρει

Σήμερα, το σύστημα αυτό έχει αναβαθμιστεί όχι μόνο με ένα σύμπλεγμα φυσικής πρόσκρουσης, αλλά και με μια μονάδα λέιζερ με ακτίνα 3 χιλιομέτρων.

Η ιδέα γεννήθηκε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για θέματα προστασίας των αστικών εγκαταστάσεων από τρομοκρατικές επιθέσεις, δήλωσε ο επικεφαλής της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής της Ενωμένης Ρωσίας, Αλεξάντερ Σουντουακίνn, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο περίπτερο CBST στο Μουσείο της Μόσχας.

Το ΤΙΤΑΝ είναι εξοπλισμένο με έναν ειδικό πυργίσκο με δυνατότητα οπτικού ελέγχου και αυτόματη επαναφόρτωση, ένα ραδιοηλεκτρονικό και οπτικό σύστημα αναγνώρισης και ένα ραδιοηλεκτρονικό σύστημα καταστολής.
Με αυτόν τον τρόπο, ο χειριστής μπορεί να εντοπίσει γρήγορα το drone και στη συνέχεια να λάβει ηλεκτρονικά αντίμετρα.

Στο χείλος της αβύσσου οι εγγυήσεις ασφαλείας της Ευρώπης για τον πόλεμο στη Ουκρανία

Εάν το UAV συνεχίσει να πετά, θα εξαλειφθεί φυσικά.

 Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με αυτόματη λήψη στόχων με βάση ένα νευρωνικό δίκτυο.

“Το ΤΙΤΑΝ είναι κατασκευασμένο  να αναγνωρίζει ένα ιπτάμενο drone με βάση 120 εκατομμύρια εγγραφές βίντεο», είπε ο Ρώσος Αξιωματούχος.

Η ρωσική κυβέρνηση και το Ίδρυμα Nasha Pravda δημιούργησαν το Κέντρο για Μη Επανδρωμένα Συστήματα.

 Σήμερα, το ινστιτούτο αυτό ενώνει περισσότερους από 250 οργανισμούς που αναπτύσσουν και κατασκευάζουν μη επανδρωμένα συστήματα για πολιτική και διπλή χρήση, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και αναγνώρισης, συστήματα αντι-UAV και αεράμυνας, καθώς και άλλα προϊόντα ειδικού σκοπού για τις ανάγκες των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Τον Δεκέμβριο του 2024, η Ενωμένη Ρωσία, το Κέντρο Μη Επανδρωμένων Συστημάτων και Τεχνολογιών και η PSB Bank εγκαινίασαν μια στρατιωτική αγορά.

Το στρατιωτικό προσωπικό θα έχει την ευκαιρία να αγοράσει εξαρτήματα μέσω αυτού που είναι απαραίτητα για την παραγωγή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) και άλλων προϊόντων απευθείας στην ζώνη των πολεμικών επιχειρήσεων.

Tags
Back to top button