Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

«Συναγερμός» σε Γαλλία και Γερμανία ενόψει εκλογών - Φόβος για «κυβερνοεπιθέσεις»

Σε εγρήγορση Γαλλία και Γερμανία ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων τον Απρίλιο και το Σεπτέμβριο του 2017, αντίστοιχα, καθώς υπάρχει φόβος ότι θα σημειωθούν κυβερνοεπιθέσεις από χάκερς.

Οι «χάκερς» βάζουν στο στόχο τους ολόκληρες χώρες ή και κορυφαία πολιτικά πρόσωπα. Για παράδειγμα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η οργάνωση «Μάτι της Πυραμίδας» έκανε κυβερνοεπίθεση στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mάριο Ντράγκι και τον μέχρι πρόσφατα πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, προκειμένου να χακάρει τα e-mails τους. 

Το ζήτημα απασχολεί ιδιαίτερα και τις ΗΠΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγα λεπτά μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, οι Anonymous εκτόξευσαν απειλές.

Ενόψει των γαλλικών εκλογών που θα γίνουν τον Απρίλιο του 2017, ο Γάλλος υπουργός Άμυνας, Ζαν Υβ Λε Ντριαν δήλωσε ότι η Γαλλία χτίζει άμυνες και διπλασιάζει τους… ψηφιακούς της στρατιώτες.

Όπως είπε, το 2016, οι υπηρεσίας Ασφαλείας της χώρας απέτρεψαν 24.000 κυβερνοεπιθέσεις, ανάμεσα στις οποίες πολλές κακόβουλες και ιδιαίτερα περίπλοκες.

Ίδια είναι η ανησυχία και στη Γερμανία, όπου ο αρχηγός των υπηρεσιών Ασφαλείας δήλωσε: «Παρατηρούμε αυξημένες σε ένταση περιπτώσεις κυβερνητικής κατασκοπίας και κυβερνητικών επιχειρήσεων που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο Γερμανούς αξιωματούχους, μέλη του Κοινοβουλίου και υπαλλήλους των δημοκρατικών παρατάξεων».

Το 2016, οι βρετανικές επιχειρήσεις δέχτηκαν κατά μέσο όρο 230.000 κυβερνοεπιθέσεις.

Tags
Back to top button