Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τη ζωή της Δούκισσας της Πλακεντίας (Μέρος ΣΤ)…

Λίγα χρόνια πριν τον θάνατό της, η Δούκισσα της Πλακεντίας είχε την παράξενη σύλληψη να σχηματίσει την αριστοκρατία στην Ελλάδα, διανέμοντας, στα μέλη που θεωρούσε εκείνη ως άξια, τίτλους και κτήματα.Αρκετά χρόνια τη βασάνιζε αυτή η ιδέα, αλλά τελικά έμεινε στα σχέδια. Στην Αθήνα, αναμφιλέκτως, θα έβρισκε πολλούς που θα ασπάζονταν τις φιλοδοξίες της, αφού συμπεριλαμβανόταν γενναία διανομή γης, αλλά η περιουσία της, φυσικά, αν και τεράστια, δεν έφτανε να ικανοποιήσει όλους τους υποψήφιους τιτλούχους.Στον Δημήτριο Βουδούρη, ωστόσο, είχε υποσχεθεί να τον καταστήσει κύριο ενός πελώριου και αξιολογότατου κτήματος και να τον τιτλοφορήσει Κόμη του Ροδόδεντρου. Μάταια ο ευφυής τούτος Υδραίος πολιτικός πάσχιζε να την πείσει ότι οι ιδέες της αυτές δε θα καρποφορούσουν στην Ελλάδα.Όλη η αβρότητα και όλη η ευκαμψία του λόγου της δεν κατεύναζαν την εξερεθισμένη φαντασιοπληξία της. Η απόκρουση των ιδεών της την τάρασσαν τρομερά, υπογραμμίζοντας την ευαίσθητη ψυχική της κατάσταση.Προς το τέλος της ζωής της, μέγιστη επιρροή της άσκησε η Αγγλίδα ευγενής, η Λαίδη Jane Elisabeth Digby, η μετέπειτα Κόμισσα Τζένη Θεοτόκη, που με την πολυτάραχη ζωή της και τα απανωτά ερωτικά της σκάνδαλα, σχεδόν μονοπωλούσε τα κουτσομπολιά της Αθήνας.Η μυστηριώδης αυτή φιλία δεν είχε κανέναν κοινό τόπο. Η Δούκισσα ήταν ηλικιωμένη, ισχνή, ενάρετη και ιδεολόγος, ενώ η Κόμισσα ήταν νέα, καλλονή, έκδοτη στις ηδονές και στις εφήμερες απολαύσεις, ενώ δεν υπολόγιζε κανέναν.Εν τούτοις, η Κόμισσα Θεοτόκη επιδρούσε τόσο πολύ στη γερασμένη Σοφί, που είχε φτάσει στο σημείο να κανονίζει τις λεπτομέρειες της καθημερινότητάς της, να διαρρυθμίζει τις φιλίες και τις κοινωνικές επαφές της, να την κρατά μακριά από την Αυλή και να την παρασύρει σε μυριάδες παρεκτροπές, που δεν ταίριαζαν ούτε με το ήθος ούτε με την ανατροφή ούτε με τις πεποιθήσεις ούτε, όμως, και με την ηλικία και την υγεία της.Η Δούκισσα της Πλακεντίας υπάκουε την ξανθιά και γαλανομάτα Κόμισσα σαν να ήταν άκριτο παιδί. Η σχέση τους αυτή είχε προκαλέσει ουκ ολίγα σκάνδαλα. Κυκλοφορούσε τότε στην Αθήνα η φήμη ότι ο Δημητροκαράκος, ο νεαρός φοιτητής ο οποίος ήταν προστατευόμενος της Σοφί και κατοικούσε στο μέγαρό της, ήταν εραστής της, αφού συμπεριφερόταν ως κύριος της οικίας της.Οι φήμες αυτές καλλιεργήθηκαν και διαδόθηκαν στην Αθήνα κυρίως από την περίφημη Ιταλίδα Πριγκίπισσα Cristina Trivulzio Belgiojoso, η οποία είχε ταξιδέψει και στη χώρα μας.Έφτασε στην ελληνική πρωτεύουσα το 1850. Ήταν τότε 30 ετών και η ομορφιά της ήταν καθηλωτική. Σπάνια οι άνθρωποι είχαν θωρήσει τέτοια κορμοστασιά και τέτοιο κάλλος. Η Πριγκίπισσα, όμως, διακρινόταν και για την πολιτική της στάση, αφού αγωνιζόταν σθεναρά για την ανεξαρτησία της Ιταλίας, της χώρας της, από τους Αυστριακούς.Συνεχίζεται…Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΑΘΗΝΑΙ”, στις 13/04/1903…
Tags
Back to top button