Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Σε "κόκκινο συναγερμό" ο στρατός και οι Μυστικές Υπηρεσίες του Ιράν! Περιμένει επίθεση από το Ισραήλ

Ο ανώτατος ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έχει μεταφερθεί σε ασφαλή τοποθεσία στο εσωτερικό του Ιράν εν μέσω αυξημένων μέτρων ασφαλείας, δήλωσαν πηγές στο , μία ημέρα αφότου το Ισραήλ σκότωσε τον επικεφαλής της υποστηριζόμενης από το Ιράν λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ σε πλήγμα στη Βηρυτό.

Η κίνηση για την προστασία του κορυφαίου ιρανικού ιθύνοντος είναι η τελευταία επίδειξη «νευρικότητας» από τις ιρανικές Αρχές καθώς το Ισραήλ εξαπέλυσε μια σειρά καταστροφικών επιθέσεων εναντίον της Χεζμπολάχ, του καλύτερα οπλισμένου και καλύτερα εξοπλισμένου συμμάχου του Ιράν στην περιοχή.

Θα χυθεί πολύ αίμα! Κλιμακώνεται η σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ- Ξεκίνησε την χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο το Ισραήλ

Το Reuters ανέφερε αυτόν τον μήνα ότι το επίλεκτο Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, οι ιδεολογικοί φύλακες της Ισλαμικής Δημοκρατίας, διέταξε όλα τα μέλη του να σταματήσουν να χρησιμοποιούν κάθε είδους συσκευές επικοινωνίας μετά την έκρηξη χιλιάδων βομβητών και ασύρματων που χρησιμοποιούσε η Χεζμπολάχ.

Ο Λίβανος και η Χεζμπολάχ λένε ότι το Ισραήλ ήταν πίσω από τις επιθέσεις με τους βομβητές και τα γουόκι-τόκι. Το Ισραήλ ούτε αρνήθηκε ούτε επιβεβαίωσε την εμπλοκή.

Οι δύο περιφερειακοί αξιωματούχοι που ενημερώθηκαν από την Τεχεράνη και οι οποίοι δήλωσαν στο Reuters ότι ο Χαμενεΐ είχε μεταφερθεί σε ασφαλή τοποθεσία δήλωσαν επίσης ότι το Ιράν βρίσκεται σε επαφή με τη Χεζμπολάχ και άλλες περιφερειακές ομάδες αντιπροσώπων για να καθορίσουν το επόμενο βήμα μετά τη δολοφονία του Νασράλα. Οι πηγές αρνήθηκαν να προσδιοριστούν περαιτέρω λόγω της ευαισθησίας του θέματος.

Κόλαση στην Μέση Ανατολή! Συνετρίβη ελικόπτερο που μετέφερε Ιρανούς αξιωματούχους και των Χούθι στο Ιράν

Εκτός από τη δολοφονία του Νασράλα, τα πλήγματα του Ισραήλ στη Βηρυτό την Παρασκευή σκότωσαν τον αναπληρωτή διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης Αμπάς Νιλφορουσάν, ανέφεραν ιρανικά μέσα ενημέρωσης το Σάββατο.

Άλλοι διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης έχουν επίσης σκοτωθεί από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Γάζα πέρυσι.

Η πρώτη δήλωση του Χαμενεΐ μετά τη δολοφονία του Νασράλα

Ο Χαμενεΐ εξέδωσε δήλωση αργότερα το Σάββατο, μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ ότι ο Νασράλα σκοτώθηκε, λέγοντας: «Η μοίρα αυτής της περιοχής θα καθοριστεί από τις δυνάμεις της αντίστασης, με τη Χεζμπολάχ στην πρώτη γραμμή».

Ο θάνατος του Νασράλα αποτελεί σημαντικό πλήγμα για το Ιράν, απομακρύνοντας έναν σημαίνοντα σύμμαχο που βοήθησε να οικοδομηθεί η Χεζμπολάχ στον άξονα του αστερισμού των συμμαχικών ομάδων της Τεχεράνης στον αραβικό κόσμο.

Το δίκτυο περιφερειακών συμμάχων του Ιράν, γνωστό ως «Άξονας της Αντίστασης», εκτείνεται από τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο έως τη Χαμάς στη Γάζα, τις υποστηριζόμενες από το Ιράν πολιτοφυλακές στο Ιράκ και τους Χούθι στην Υεμένη.

Η Χαμάς διεξάγει πόλεμο με το Ισραήλ εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, από τότε που οι μαχητές της εισέβαλαν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Οι Χούθι, εν τω μεταξύ, έχουν εκτοξεύσει πυραύλους κατά του Ισραήλ και κατά πλοίων που πλέουν στον Κόλπο του Άντεν και την Ερυθρά Θάλασσα κατά μήκος των ακτών της Υεμένης.

Η Χεζμπολάχ έχει εμπλακεί σε ανταλλαγές πυρών στα σύνορα με το Λίβανο καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα και έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα σταματήσει μέχρι να υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Μετά τα χτυπήματα στους βομβητές και τα γουόκι-τόκι, ένας Ιρανός αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης βρίσκονται σε εξέλιξη μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση για την επιθεώρηση όλων των συσκευών επικοινωνίας. Είπε ότι οι περισσότερες από αυτές τις συσκευές ήταν είτε αυτοσχέδιες είτε εισαγόμενες από την Κίνα και τη Ρωσία.

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι το Ιράν ανησυχεί για τη διείσδυση ισραηλινών πρακτόρων, συμπεριλαμβανομένων των Ιρανών που βρίσκονται στο μισθολόγιο του Ισραήλ, και ότι έχει ήδη αρχίσει μια ενδελεχής έρευνα για το προσωπικό, με στόχο τα μεσαία και υψηλόβαθμα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.

Σε άλλη δήλωση το Σάββατο, ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έπαιξαν ρόλο στη δολοφονία του Νασράλα ως προμηθευτής όπλων στο Ισραήλ.

«Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να αρνηθούν τη συνενοχή τους με τους Σιωνιστές», ανέφερε στη δήλωση που μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Tags
Back to top button