Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

S&P: Στη χειρότερη κατηγορία κινδύνου οι ελληνικές τράπεζες

Οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν υψηλότερους οικονομικούς κινδύνους σε σύγκριση με τους περισσότερους τραπεζικούς κλάδους παγκοσμίως, σύμφωνα με όσα αναφέρει η S&P Global Ratings σε έκθεσή της για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Ο οίκος αξιολόγησης κατατάσσει τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο στη χειρότερη κατηγορία κινδύνου «10», μαζί με την Αίγυπτο, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία, ενώ στην ίδια «ομάδα» θεωρούνται και οι τραπεζικοί κλάδοι χωρών που βρίσκονται στην κατηγορία «9», όπως της Αργεντινής, της Κύπρου και του Λιβάνου.

«Εκτιμούμε ότι οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν υψηλότερους οικονομικούς κινδύνους σε σύγκριση με τους περισσότερους τραπεζικούς κλάδους παγκοσμίως. Οι οικονομικές προοπτικές της Ελλάδας παραμένουν μέτριες, κατά τη γνώμη μας, με ήπιο ανάπτυξη από το 2017. Η ταχύτητα και το εύρος της ανάκαμψης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ομαλή ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης της κυβέρνησης για το πρόγραμμα διάσωσης, την αποκατάσταση της επενδυτικής εμπιστοσύνης και την πολιτική σταθερότητα.

Tags
Back to top button