Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Ρωσία: Μεγαλύτερη προσοχή ζητά το Κρεμλίνο από τον ιδιοκτήτη του Telegram μετά από την επίθεση στο Crocus

Το Κρεμλίνο ζήτησε από τον ιδιοκτήτη της TelegramΠάβελ Ντούροφ, να είναι πιο προσεκτικός διότι η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων φέρεται να χρησιμοποιήθηκε ώστε να στρατολογηθούν οι ένοπλοι που επιτέθηκαν στον συναυλιακό χώρο έξω από τη Μόσχα. 

Η εφαρμογή Telegram, η οποία εδρεύει στο Ντουμπάι, ιδρύθηκε από τον Ντούροφ, ο οποίος εγκατέλειψε τη Ρωσία το 2014 αφού έχασε τον έλεγχο της προηγούμενης εταιρείας του.

Ο 39χρονος Ντούροφ, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Ρωσία, ζει στο Ντουμπάι και έχει διπλή υπηκοότητα -των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Γαλλίας - σύμφωνα με την Telegram.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στον ρωσικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Life ότι δεν υπάρχουν σχέδια αποκλεισμού της εφαρμογής, η οποία είναι σημαντικός διακινητής ειδήσεων στη Ρωσία και ανά τον κόσμο, αλλά ότι ο Ντούροφ θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός.

«Θα περιμέναμε μεγαλύτερη προσοχή από τον Πάβελ Ντούροφ, γιατί αυτή η μοναδική και εξαιρετική πηγή, από τεχνολογικής πλευράς, η οποία έχει αναπτυχθεί, στην πραγματικότητα, ενώπιον της δικής μας γενιάς, γίνεται όλο και περισσότερο εργαλείο στα χέρια τρομοκρατών, χρησιμοποιείται για τρομοκρατικούς σκοπούς», είπε ο Πεσκόφ.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι οι δράστες είχαν στρατολογηθεί μέσω ενός ριζοσπαστικού δικτύου στο Telegram που ανήκει στην οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος της Επαρχίας Κορασάν» (ISIS-K).

Ο Ντουρόφ εκτιμάται ότι διαθέτει περιουσία 15,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

 

Tags
Back to top button