Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Πώς βγήκε η φράση «πετάει ο γάιδαρος; Πετάει!»

Η έκφραση «πετάει ο γάιδαρος; Πετάει» χρησιμοποιείται -αν κι όχι τόσο συχνά- για να πούμε πως κάποιος είναι κουτός κι όταν δηλώνουμε ότι συμφωνούμε σε κάτι που είναι λάθος από βαριεστιμάρα.

Η φράση προέρχεται από ένα παιδικό παιχνίδι: Τα παιδιά κάθονταν όλα γύρω-γύρω κι ένα από αυτά ρωτάει αν πετάει κάποιο ζώο ή πράγμα. Αν πετάει, τότε σηκώνουν τα χέρια, αν, όμως δεν πετάει το ζώο ή το πράγμα που θα ονομάσει και σηκώσει κάποιο από τα παιδιά το χέρι του, τότε χάνει και σκύβει και τρώει μερικές «καρπαζιές».

Στο παιχνίδι αυτό, συνηθίζεται αυτός που ρωτάει, για να ξεγελάσει τους υπόλοιπους, να λέει γρήγορα ένα πουλί κι αμέσως μετά ένα πράγμα που να του μοιάζει στην εκφώνηση. Τότε τα παιδιά ξεγελιούνταν, σήκωναν το χέρι τους και έχαναν.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Τάκη Νατσούλη, υπήρχε και παραπλήσια έκφραση στους αρχαίους: «Λύκου πτερά».

Tags
Back to top button