Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πώς συνδέεται το περιστατικό της Τουγκούσκα το 1908 με τον Αστερισμό του Κύκνου…

Ένα άρθρο, το οποίο δημοσιεύθηκε το 1964 στο σοβιετικό επιστημονικό περιοδικό Zvezda (Αστήρ), έδωσε μια άλλη διάσταση στο, μέχρι σήμερα, μυστήριο της έκρηξης, που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου του 1908 στη σιβηρική ταϊγκά, στη λεκάνη του ποταμού Ποντικόμενναγια Τουγκούσκα.

Σύμφωνα με το άρθρο, οι κάτοικοι ενός πλανήτη του Αστερισμού του Κύκνου είχαν επιχειρήσει να επικοινωνήσουν με τη Γη τρεις φορές, χρησιμοποιώντας ισχυρότατα φωτεινά σήματα.

Τα σήματα αυτά ελήφθησαν στη Γη κατά τα έτη 1882, 1894 και 1908. Το τελευταίο από αυτά είχε ως αποτέλεσμα τη μυστηριώδη έκρηξη στην Τουγκούσκα.

Στο άρθρο παρατηρείται ότι τα φαινόμενα που σημειώθηκαν το 1882 και το 1894 παρουσίαζαν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες αστρονόμων της εποχής, μεγάλη ομοιότητα με εκείνο του 1908.

Τα τρία αυτά φαινόμενα σημειώθηκαν με διαλείμματα 12 ετών περίπου, όσο είναι δηλαδή το απαιτούμενο χρονικό διάστημα για να καλύψει το φως την απόσταση, που χωρίζει τον άγνωστο πλανήτη του Αστερισμού του Κύκνου από τη Γη.

Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε δε θεωρήθηκε τυχαίο. Αντιθέτως, οδήγησε τους συγγραφείς του άρθρου στο συμπέρασμα ότι ένας άκρως προηγμένος πολιτισμός υφίστατο και δρούσε στον μακρινό Αστερισμό του Κύκνου.

Ο άγνωστος αυτός πολιτισμός, στην προσπάθειά του να επικοινωνήσει με τη Γη, εξέπεμψε, βάσει λανθασμένων υπολογισμών, την καταστροφική ακτίνα λέηζερ, που προκάλεσε την έκρηξη της Τουγκούσκα…

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 22/03/1964…

Tags
Back to top button