Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Προβλήματα στο Υπ. Παιδείας με τους μαθητικούς διαγωνισμούς Μαθηματικών και Φυσικής

Η κακή συνεννόηση μεταξύ καθηγητών Μαθηματικών και Φυσικής βάζει «εμπόδια» στη συμμετοχή μαθητών σε αντίστοιχους διαγωνισμούς, καθώς οι καθηγητές τους, τους διοργάνωσαν για την ίδια ημέρα και ώρα, αφήνοντας εκτός μαθητές με εξαιρετικές επιδόσεις, που πέτυχαν και στους δύο προκριματικούς.

Το θέμα έχει φτάσει στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Γιάννη Παντή, ο οποίος προσπαθεί να βρει μία «χρυσή τομή», για να μην χάσουν οι μαθητές το δικαίωμα συμμετοχής στους διαγωνισμούς.

Πρόκειται για 27 μαθητές και μαθήτριες της Β' Λυκείου, προερχόμενους κυρίως από δημόσια σχολεία όλης της ελληνικής επικράτειας, που έχουν προκριθεί να συμμετάσχουν στη 2η φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού της Μαθηματικής Εταιρείας «Ευκλείδης» και στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών Επιστημών EUSO, που διοργανώνεται από την ΠΑΝΕΚΦΕ (Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών).

Ωστόσο, και οι δύο διαγωνισμοί, που τελούν υπό την αιγιδα του υπουργείου Παιδείας, έχουν προγραμματιστεί για την ίδια ημέρα -δηλαδή το προσεχές Σάββατο, στις 9 το πρωί.

Όπως επισημαίνουν γονείς και μαθητές, μιλώντας στο protothema.gr, παρά το γεγονός ότι έχει ενημερωθεί η ΠΑΝΕΚΦΕ από τον Οκτώβριο για το θέμα αυτό, ο πρόεδρός της αρνείται να αλλάξει την ημερομηνία. Πριν από ένα μήνα ενημερώθηκε και η Μαθηματική Εταιρεία, αλλά ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση, ώστε τα παιδιά να μπορέσουν να δώσουν και στους δύο διαγωνισμούς, όπως κανονικά δικαιούνται και έχουν επενδύσει τόσα χρόνια προσπαθειών.

O πρόεδρος της ΠΑΝΕΚΦΕ, Βασίλης Γαργανουράκης, μιλώντας στο protothema.gr, αποδίδει σε κακή συγκυρία την αδιέξοδη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και απέστειλε σημείωμα στην Μαθηματική Εταιρεία να συντονιστούν για του χρόνου. 

Από τη Μαθηματική Εταιρεία αντίστοιχα διαμηνύουν ότι έχουν περισσότερες συμμετοχές και τους είναι δύσκολο και χρονοβόρο να επικοινωνήσουν με όλους και να ακυρώσουν τον διαγωνισμό. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button