Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Πρωτοφανές: Ο Κ.Ζουράρις προτείνει να φιλοξενούν τα ιδιωτικά σχολεία πρόσφυγες για ... χαμηλότερη φορολογία

Σε μια εισήγηση που σίγουρα θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις σκοπεύει να προχωρήσει ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, ο οποίος αποκάλυψε ότι θα προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο τη συμμετοχή και των ιδιωτικών σχολείων στη φιλοξενία προσφυγόπουλων με κίνητρο τη χαμηλότερη φορολογία. Το κόστος του προγράμματος ανέφερε ότι θα καλυφθεί τόσο από το κράτος όσο και από ευρωπαϊκά κονδύλια 

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του σε ρ/σ θα προτείνει στο υπουργικό συμβούλιο να συμμετάσχουν στην υποδοχή των νεαρών προσφύγων και τα ιδιωτικά σχολεία της Ελλάδας και ιδίως τα εύπορα

Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι καθώς και τα ιδιωτικά σχολεία  μετέρχονται της δημόσιας εκπαίδευσης και επομένως θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων που τώρα φιλοξενούνται σε δημόσια σχολεία.

Παράλληλα, τόνισε ότι ήδη το σχέδιο βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους παράγοντες του υπουργείου παιδείας και υποστήριξε ότι αυτή η συμμετοχή των προσφυγόπουλων στα ιδιωτικά σχολεία θα εξυψώσει το κύρος της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Διευκρίνισε δε ότι το κόστος θα καλυφθεί από τις επιδοτήσεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τους πρόσφυγες αλλά και απο το ίδιο το κράτος.

Τέλος, αναφερόμενος στην αξιολόγηση εκτίμησε ότι αυτή θα κλείσει στα μέσα Φεβρουαρίου χωρίς νέα μέτρα. «Από την 1/1 2018 θα δούμε την πορεία των δημοσιονομικών και βάσει των γενικών ρυθμίσεων θα υπάρξει πάλι μια συζήτηση με τους δανειστές»

Tags
Back to top button