Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Πόσα μυστικά κρύβει ο τάφος του Τουταγχαμών- Νέες έρευνες για την «ανακάλυψη του αιώνα» (φωτό)

Οι αρχαιολόγοι αναζητούν κρυμμένους θαλάμους στον τάφο του Τουταγχαμών με τη βοήθεια ραντάρ και την ελπίδα να βρουν μια νέα ανακάλυψη.

Οι ερευνητές χρησιμοποιούν ειδικά ραντάρ ελπίζοντας να επιβεβαιώσουν την παρουσία κενών χώρων ή διαδρόμων πίσω από τους τοίχους του ταφικού θαλάμου του φημισμένου Φαραώ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Ο ανήλικος βασιλιάς ετάφη στην Κοιλάδα των Βασιλέων στην όχθη του Νείλου, κοντά στο Λούξορ σ’ ένα μνημείο γνωστό ως KV62 που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη μαζί με θησαυρούς ανυπολόγιστης αξίας.

Πριν από τρία χρόνια ο Βρετανός Αιγυπτιολόγος Νίκολας Ριβς υποστήριξε ότι φωτογραφίες και σαρώσεις του βόρειου τοίχου του μνημείου υποδείκνυαν την παρουσία ενός σφραγισμένου θαλάμου -που ίσως περιέχει τον τάφο της φημισμένης για την ομορφιά της βασίλισσας Νεφερτίτης, συζύγου του φαραώ Ακενατόν και μητέρας του Τουταγχαμών.

Προτομή της Νεφερτίτης

Ο Βρετανός Αιγυπτιολόγος Νίκολας Ριβς

Ο επικεφαλής της νέας έρευνας, καθηγητής Φράνκο Πορτσέλι του Πολυτεχνείου του Τορίνο είπε στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica ότι αν αποδείξει τη θεωρία του Ριβς «θα είναι σαν να κερδίζει το λόττο».

Ο Πορτσέλι είπε ότι η ομάδα του έχει ήδη εντοπίσει «δύο άδειους χώρους, ο ένας μάλλον μεγάλος, ο άλλος όχι και τόσο» κι ότι ελπίζει μέσα στους επόμενους μήνες να δώσει την «τελική απάντηση» στο θέμα που άφησε ανοικτό ο Ριβς.

Ένα προηγούμενο σκανάρισμα του τάφου δεν απέδωσε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Τον περασμένο Νοέμβριο, πάντως, ανακαλύφθηκε με τη χρήση μιονιογραφίας ένα μεγάλο κενό στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, η πρώτη τέτοια ανακάλυψη από τον 19ο αι. σύμφωνα με τους ερευνητές.

 

Tags
Back to top button