Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Travel

Πως θα αλλάξουν οι πτήσεις προς το καλύτερο χάρη στην τεχνολογία

Οι αεροπορικές εταιρείες επισπεύσουν «την ψηφιοποίηση των διαδικασιών και των υπηρεσιών για να προσφέρουν στους επιβάτες μεταβιβάσεις πιο γρήγορες και πιο ασφαλείς».

Αυτά αναφέρει στη Repubblica ο Σέρτζιο Κολέλα πρόεδρος της SITA, της εταιρείας που δημιούργησαν οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες για να προετοιμαστούν για τις τεχνολογικές μεταμορφώσεις που έρχονται στον τομέα των αερομεταφορών.

Η SITA πρόσφατα συγκέντρωσε στη Γερμανία τους «γκουρού» του χώρου για να συζητήσουν το πώς θα αλλάξει η εμπειρία των πτήσεων και ιδού οι προβλέψεις τους.

Ίσως, όμως, υπάρχει φως στο τούνελ, αν και φυσικά αυτό δεν θα είναι δωρεάν. Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες βρίσκονται σε ερευνητικό πυρετό προσπαθώντας να δώσουν λύσεις μέσα από την τεχνολογία που καλπάζει.

Έτσι, σε λίγο καιρό είναι πολύ πιθανό τα αεροσκάφη να λειτουργούν με smart λογικές: θα μπορείς να τσεκάρεις αν η τουαλέτα είναι ή όχι πιασμένη ενώ αντίστοιχα το πλήρωμα θα μπορεί να ελέγχει μέσα από το πάτημα ενός κουμπιού αν έχει τελειώσει το χαρτί ή το σαπούνι έτσι ώστε να αποσοβηθούν οι διάφορες δυσάρεστες εκπλήξεις. Ήδη εταιρείες όπως η Airbus επενδύουν χρήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δες πως θα αλλάξουν οι πτήσεις προς το καλύτερο:

Το πρόσωπο ως διαβατήριο

Τα βιομετρικά στοιχεία του προσώπου θα είναι το διαβατήριο για τις μετακινήσεις των επιβατών εντός του αεροδρομίου. Στην είσοδο του αεροδρομίου οι υπεύθυνοι θα σκανάρουν το διαβατήριο που περιέχει τα ψηφιακά στοιχεία του επιβάτη. Ειδικό μηχάνημα λαμβάνει φωτογραφία του επιβάτη, επιβεβαιώνει αν η εικόνα συμπίπτει με εκείνη του διαβατηρίου και δίνει το πράσινο φως. Από εκείνη τη στιγμή και μετά ο επιβάτης μπορεί να χρησιμοποιεί το πρόσωπό του για όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται: να κάνει check-in, να παραδώσει τις αποσκευές του και να επιβιβαστεί.

Οι αποσκευές που «μιλούν»

Από τον Ιούνιο του 2018 όλες οι αποσκευές θα έχουν δυνατότητα άμεσου εντοπισμού χάρη σε ένα σύστημα ασύρματης ταυτοποίησης (Rfid). Το σύστημα μέσω του εντοπισμού σήματος της κάθε αποσκευής παρακολουθεί το ταξίδι της από τη στιγμή που ο επιβάτης την παραδίδει ως τη στιγμή που την παραλαμβάνει. Η παράδοση θα γίνεται σε ρομποτικούς κινούμενους σταθμούς που θα διαβάζουν το πρόσωπο του επιβάτη, θα εκτελούν χρέη τελωνειακού και θα τοποθετούν το ειδικό σήμα σε κάθε αποσκευή. Στη συνέχεια ειδικό ρομπότ θα μεταφέρει την αποσκευή.

Πτήση online

Στο μέλλον δεν θα είναι απαραίτητο να κλείνουμε τα κινητά και λάπτοπ όσο είμαστε εν πτήσει. Το 37% των αεροπλάνων είναι ήδη σήμερα σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες internet, ποσοστό που αναμένεται γρήγορα να αυξηθεί δίνοντας (επί πληρωμή στην αρχή) τη δυνατότητα τηλεφωνημάτων, sms, streaming και πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Ευχάριστο για τους επιβάτες, οικονομικό για τις εταιρίες: η διασκέδαση των επιβατών σήμερα στοιχίζει πολύ και τα συστήματα οθονών ζυγίζουν έξι κιλά ανά θέση. 

 

Tags
Back to top button