Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Ποιά είναι τα συχνότερα λάθη που μειώνουν τον χρόνο ζωής και τη λειτουργία του κινητού;

Με την αγορά καινούριας συσκευής κινητού τηλεφώνου, όλοι είμαστε προσεκτικοί όταν το χρησιμοποιούμε. Έχουμε πάντα την πεποίθηση ότι, αυτή τη φορά, θα καταφέρουμε να το διατηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όμως, όσο περνάνε οι μέρες και οι μήνες, «φερόμαστε» όλο και πιο απρόσεκτα στο τηλέφωνο και γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά.
Υπάρχουν συγκεκριμένα λάθη που κάνουμε και επηρεάζουν μακροπρόθεσμα τη λειτουργικότητα της συσκευής.

Επιλέγουμε απομιμήσεις και όχι γνήσια προϊόντα, για οικονομικούς λόγους
Ένα παράδειγμα είναι ο φορτιστής. Ο αυθεντικός είναι πιο ακριβός αλλά κρατάει περισσότερο.
Ενώ το καλώδιο του φορτιστή φαίνεται συμβατό με την υποδοχή του τηλεφώνου, σταδιακά μειώνεται ο «χρόνος ζωής» της μπαταρίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, κολλάει και η συσκευή. Είναι πιο σωστό να επιλέξουμε έναν γνήσιο.

Το κινητό μένει ακάλυπτο χωρίς θήκη
Τα τελευταία μοντέλα «έξυπνων» τηλεφώνων, κοστίζουν ακριβά. Δεν είναι λίγοι που επιλέγουν να δώσουν σχεδόν ολόκληρο μισθό, αλλά αφήνουν ακάλυπτο και απροστάτευτο το κινητό, χωρίς θήκη.
Η θήκη στα κινητά τηλέφωνα είναι πράγματι «σωτήρια», καθώς προστατεύει κυρίως εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά τη συσκευή. Η γρατζουνιά από πτώση δεν είναι σοβαρή ζημιά, αλλά η θήκη και τα προστατευτικά για την οθόνη, μπορούν να «προλάβουν» χειρότερες ζημιές.

Κακή φόρτιση του τηλεφώνου
Όλες οι μπαταρίες στα κινητά τηλέφωνα, αργά ή γρήγορα «πεθαίνουν». Όμως, όσο καλύτερα γίνεται η φόρτιση του κινητού, τόσο μεγαλύτερη ζωή θα έχει και η μπαταρία.
Οι συσκευές δεν πρέπει να σβήνουν συχνά από την έλλειψη φόρτισης. Οι ειδικοί προτείνουν να παρακολουθούμε την πορεία της μπαταρίας και, όταν φτάσει στο 25- 20%, τότε να το φορτίζουμε. Αντίθετα είναι λάθος να μην ξεφορτίζει ποτέ 100%.

Περιορίστε τις βουτιές με το κινητό
Όσο εξελίσσεται η τεχνολογία, τόσο περισσότερες λειτουργίες προστίθενται. Έτσι και με τα κινητά, τα περισσότερα μοντέλα πλέον είναι αδιάβροχα. Όμως, πρέπει να «βουτάνε» στο νερό με μέτρο.
Το νερό μπορεί να εισχωρήσει στη συσκευή, ακόμη και σε αυτές που είναι αδιάβροχες.
Αν δεν εισχωρήσει νερό στη συσκευή και η υγρασία μπορεί να το βλάψει.

Μην αμελείτε τις ενημερώσεις
Όπως στις εφαρμογές, έτσι και στις συσκευές, παρέχονται ενημερώσεις για την απόκτηση νεότερης έκδοσης. Οι αναβαθμίσεις έχουν σημαντικό ρόλο στη «ζωή» του κινητού.
Επίσης βελτιώνεται και η ασφάλεια των δεδομένων. Όλες οι νέες εκδόσεις παρέχουν καλύτερη ασφάλεια.

Tags
Back to top button