Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Ποια είναι η χώρα με τις περισσότερες πυραμίδες - Δεν είναι η Αίγυπτος! (φώτο)

Παρά τα όσα γνωρίζουμε, η Αίγυπτος μπορεί να είναι ταυτισμένη με τις πυραμίδες, αλλά δεν έχει και τις περισσότερες!

Η χώρα με τις περισσότερες πυραμίδες στον κόσμο, είναι το Σουδάν, όπου βρίσκονται 200 με 255 γνωστές πυραμίδες, ενώ η Αίγυπτος διαθέτει 138.

Βέβαια, υπάρχουν τεράστιες διαφορές, κοινά σημεία, αλλά και πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Οι πυραμίδες του Σουδάν άρχισαν να φτιάχνονται από τα μέλη του Βασιλείου του Κους, ενός αρχαίου πολιτισμού που κυβέρνησε περιοχές κατά μήκος του ποταμού Νείλου από το 1070 π.Χ. έως το 350 μ.Χ.

Πρόκειται για την περιοχή της αρχαίας Νουβίας, η οποία εκτείνεται στη νότια Αίγυπτο και το βόρειο Σουδάν, δηλαδή από το Ασσουάν μέχρι τη Χαρτούμ.

Οι Κουσίτες άρχισαν να χτίζουν τις πυραμίδες περίπου 500 χρόνια μετά τους Αιγυπτίους, ωστόσο, το κοινό σημείο είναι πως και οι δύο πολιτισμοί τις χρησιμοποιούσαν για να θάβουν τους νεκρούς τους. Ήταν και αυτές τριγωνικές, γιατί όπως λένε οι αρχαιολόγοι, βοηθούσαν τις ψυχές να φτάσουν στον ουρανό.

Τα μεγέθη των πυραμίδων, όμως, διαφέρουν πάρα πολύ. Η μέση πυραμίδα των Κουσιτών κυμαίνεται σε ύψος μεταξύ 6 και 30 μέτρων, ενώ ο μέσος όρος των αιγυπτιακών πυραμίδων, είναι περίπου 138 μέτρα.

Μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των πυραμίδων Κουσίτ είναι η αρχαία πόλη της Μερόε, η οποία βρίσκεται κοντά στο κέντρο του σύγχρονου Σουδάν. Αυτή η πόλη μόνη της περιλαμβάνει, περίπου 200 από 255 πυραμίδες της χώρας, γεγονός που υποδηλώνει ότι σε κάποια περίοδο, ήταν μια ακμάζουσα μητρόπολη.

Παρά τη γνώση που τους και γύρω από ποια χρονική περίοδο χτίστηκε, οι ερευνητές εξακολουθούν να έχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τις πυραμίδες του Σουδάν, που ακόμα δεν μπορούν να απαντηθούν πλήρως.

Μήπως χρησιμοποιούσαν τις ίδιες μεθόδους με τους Αιγυπτίους; Πόσο καιρό τους πήρε για να τις χτίσουν; Τι συνέβη με την κοινωνία ως σύνολο; Κανείς δεν είναι απόλυτα βέβαιος.

Πάντως, ομάδες αρχαιολόγων εργάζονται στο Μερόε αναζητώντας απαντήσεις. Ένας από τους σύγχρονους και αποδοτικούς τρόπους που ακολουθούν, είναι η χρήση drone, για να σαρώνουν την περιοχή από ψηλά, για να βρουν νέα στοιχεία για έναν πολιτισμό που χάθηκε.

Tags
Back to top button