Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Περίεργο φαινόμενο αυτοστιγματισμού στη Γαλλία, το 1936…

Το περίεργο, όσο και ανεξήγητο φαινόμενο του αυτοστιγματισμού, είχε παρουσιαστεί την παραμονή των Χριστουγέννων του 1936 σ’ ένα μικρό και άγνωστο χωριουδάκι της Γαλλίας, το Μπουλουέλ, το οποίο άρχισε να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών επιστημόνων και άλλων ενδιαφερόμενων.

Το φαινόμενο του στιγματισμού εμφανίστηκε στη μικρή κόρη ενός κουρέα του χωριού, τη Genevieve Bellaire. Η 15χρονη κοπέλα ήταν μαζί με τις συμμαθήτριές της στο σχολείο της, όπου παρακολουθούσε τα τελευταία της μαθήματα, πριν την ανάπαυλα των εορτών. Ενώ, όμως, η Genevieve καθόταν στο θρανίο της και πάσχιζε να λύσει μια άσκηση μαθηματικών, είδε ξαφνικά να σχηματίζεται πάνω στο χέρι της το γινόμενο του πολλαπλασιασμού, που αδυνατούσε να ολοκληρώσει.

Η Genevieve πετάχτηκε απ’ τη θέση της και έτρεξε στην έδρα, όπου ήταν η δασκάλα της, στην οποία ανέφερε το γεγονός, δείχνοντάς της συγχρόνως το γινόμενο του πολλαπλασιασμού, που είχε χαραχτεί πάνω στο χέρι της. Μα, η δασκάλα της δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει τίποτε. Όταν, αργότερα, ανέφερε το περιστατικό στη Διευθύντρια του σχολείου, πρόσθεσε: «Αυτή η μικρή είναι υστερική και πιστεύει ότι βλέπει οράματα, τα οποία της τα προξενεί μάλλον η αναιμία».

Όταν, την επόμενη ημέρα, ανήμερα Χριστούγεννα, η κοπέλα βοηθούσε τη μητέρα της στο σπίτι, για να μεταφέρουν από το δωμάτιο στην αυλή ένα μεγάλο μαγκάλι, αισθάνθηκε ισχυρούς κνησμούς στον δεξιό της βραχίονα. Οι κνησμοί την ενοχλούσαν τόσο, ώστε αναγκάστηκε να αφήσει το χερούλι του μαγκαλιού που κρατούσε και να σηκώσει το μανίκι της. Έξαφνα, είδε στο σημείο που την ενοχλούσε, να σχηματίζεται η εικόνα ενός κλαδιού δέντρου με φύλλα και μικρούς καρπούς. Η μητέρα της, φοβούμενη πως η κόρη της υπέφερε από κάποια μολυσματική δερματική νόσο, άρχισε να καλεί σε βοήθεια τους γείτονες.

Κατόπιν τούτου, όλο το χωριουδάκι πληροφορήθηκε πως η μικρή Genevieve ήταν δαιμονισμένη! Ο πατέρας της, για να καθησυχάσει την αναστατωμένη οικογένειά του, κάλεσε τον παπά της ενορίας τους, στον οποίο ανέφερε λεπτομερώς το γεγονός. Ο παπάς απέδωσε το φαινόμενο αυτό στη θεϊκή βούληση και διάβασε το «Ευχέλαιο» στην τρομοκρατημένη κοπέλα.

Αλλά, οι φράσεις του «Ευχελαίου», που άκουγε η Genevieve, άρχισαν να αποτυπώνονται πότε στα μπράτσα της, πότε στον λαιμό της και πότε στην παλάμη της. Σε μια στιγμή, μάλιστα, ο ιερέας, βλέποντας μια ολόκληρη φράση να σχηματίζεται στο μέτωπο του νεαρού κοριτσιού, διέκοψε σοκαρισμένος την ανάγνωση του ευχολογίου.

Έτσι, ο παπάς, φεύγοντας από το σπίτι του κουρέα, ανακοίνωσε εμβρόντητος στους γνωστούς του το υπερφυσικό φαινόμενο, που είχε εκτυλιχθεί μπροστά στα μάτια του και ζήτησε τη γνώμη του Αστυνόμου του χωριού, σχετικά με το εάν θα έπρεπε να αναφέρει το συγκλονιστικό αυτό περιστατικό στην Αρχιεπισκοπή.

Εν τω μεταξύ, πολλοί περίεργοι έσπευσαν να επισκεφτούν τη μικρή Genevieve. Κατάπληκτοι, τότε, είδαν ότι, ενόσω πλησίαζαν το κορίτσι, το όνομά τους αποτυπωνόταν, αμυδρά στην αρχή και ζωηρότερα στη συνέχεια, στο μέτωπό της. Μάλιστα, μερικοί από αυτούς εγκατέλειψαν τρέχοντας το σπίτι του κουρέα, ο οποίος, όντας ένας πρακτικός άνθρωπος, που κοίταζε το συμφέρον του, άρχισε να σκέφτεται πώς θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση προς όφελός του.

Έτσι, αποφάσισε να κάνει την κόρη του δημόσιο θέαμα, με τιμή εισόδου, φυσικά!

Πρώτοι κατέφτασαν οι δημοσιογράφοι των παρισινών εφημερίδων. Ένας από αυτούς ζήτησε από τη Genevieve να μαντέψει και να γράψει, μέσω του ιδιαίτερου τρόπου της, το όνομά του, παντελώς άγνωστο βεβαίως και στη νεαρή, αλλά και στους συγχωριανούς της.

Η μητέρα της κοπέλας τότε παρενέβη και ισχυρίστηκε ότι το φαινόμενο αυτό παρουσιαζόταν με μεγαλύτερη ένταση στην κόρη της τις πρωινές ώρες και υπέδειξε στον δημοσιογράφο να επανέλθει την επόμενη ημέρα το πρωί, μιας και ήταν πια αργά το απόγευμα. Μα, ο ρεπόρτερ, υποψιαζόμενος συμπαιγνία μητέρας και κόρης, επέμενε πεισματικά.

Όλως αναπάντεχα, η Genevieve άρχισε να νιώθει φαγούρα στο δεξί της πόδι. Η μητέρα της έσκυψε και της έβγαλε την κάλτσα. Οι παριστάμενοι είδαν κατ’ αρχάς να φαίνονται στο σημείο, όπου ξυνόταν μέχρι αιματώσεως η κοπέλα, μερικά ερυθρά στίγματα, τα οποία άλλαζαν συνεχώς μορφή, μέχρι που σχημάτισαν τη λέξη: «Ερρίκος».

Ο δημοσιογράφος, που δεν πίστευε στα μάτια του, είδε το όνομά του πάνω στη γάμπα της μικρής. Κατάπληκτος, άδραξε τη μηχανή του για να φωτογραφίσει τα εγχάρακτα σημάδια, που μαρτυρούσαν το όνομά του, αλλά δεν πρόλαβε. Εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς, όπως μυστηριωδώς είχαν πρωτοεμφανισθεί.

Ο Αστυνόμος του χωριού, για να προλάβει κάθε μορφή εκμετάλλευσης της πρωτοφανούς αυτής κατάστασης, από διάφορους επιτήδειους, απαγόρευσε στον πατέρα της Genevieve να την περιφέρει ως αξιοπερίεργο έκθεμα αντί αντιτίμου.

Επέτρεψε μόνο την είσοδο σε ψυχιάτρους και πνευματιστές, κατόπιν ειδικής άδειάς του, μέχρι να μπορέσουν οι επιστήμονες να καταλήξουν σε ασφαλές συμπέρασμα σχετικά με το σπάνιο και ανεξήγητο αυτό φαινόμενο, που λάμβανε χώρα πάνω στο σώμα της νεαρής κοπέλας.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», στις 01/01/1937…

Tags
Back to top button