Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Πέντε μυστήρια για την λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου

Τις τελευταίες δεκαετίες, οι επιστήμονες έχουν καταφέρει να αποκαλύψουν τα περισσότερα μυστικά του ανθρώπινου εγκεφάλου.

Οι εξελίξεις της τεχνολογίας και τα σύγχρονα μέσα απεικόνισης έχουν βοηθήσει σε συναρπαστικές ανακαλύψεις.

Υπάρχουν όμως πολλά που παραμένουν άγνωστα για τη λειτουργία του πανίσχυρου μυαλού μας. Δείτε ποια είναι τα σημαντικότερα πεδία μελέτης που προβληματίζουν τους ερευνητές.

Πώς να καταπολεμήσουμε την άνοια

Όταν σκεφτόμαστε, κινούμαστε, μιλάμε ή αγαπάμε, κάθε δραστηριότητα εντοπίζεται στη φαιά ουσία του εγκεφάλου. Πρόσφατες έρευνες όμως δείχνουν ότι και η λευκή ουσία παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο.

Η συνδυαστική λειτουργία της φαιάς και της λευκής ουσίας καθορίζει την εμφάνιση και της εξέλιξη της άνοιας, όμως δεν έχει βρεθεί ακόμη κάποια οριστική θεραπεία για τη νόσο.

Πώς να γίνουμε διάνοιες

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ εξερευνούν την πιθανότητα παρασκευής φαρμάκων με στόχο τη διανοητική ενίσχυση του ατόμου. Με άλλα λόγια, τα φάρμακα αυτά θα μας κάνουν πιο έξυπνους.

Τα πρακτικά και ηθικά διλήμματα που περιβάλλουν τέτοιου είδους εφευρέσεις υποδεικνύουν ότι ένας κόσμος ανώτερης ευφυΐας δεν είναι κάτι που θα δούμε σύντομα στην πραγματικότητα.

Πώς να χαλιναγωγήσουμε το υποσυνείδητο

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το υποσυνείδητο του ανθρώπου επηρεάζει τις επιδόσεις, την ανταπόκριση στο φόβο και όχι μόνο. Ωστόσο, δεν έχει βρεθεί ακόμη ο τρόπος να επωφεληθούμε από τις μοναδικές του δυνατότητες.

Σε τι χρησιμεύουν τα όνειρα

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως μία από τις λειτουργίες των ονείρων είναι η επεξεργασία των αναμνήσεων και η δημιουργία συσχετίσεων.

Η δόμηση και η εξέλιξη των ονείρων παραμένουν εκτός του ελέγχου του συνειδητού μυαλού και τα πιθανά σενάρια για την πραγματική σημασία των ονείρων παραμένουν πολλά και αντικρουόμενα.

Πώς να εξαλείψουμε τον πόνο

Ο χρόνιος πόνος αποτελεί πρόκληση για την ιατρική κοινότητα, ιδιαίτερα όταν εκδηλώνεται σε απροσπέλαστα σημεία. Η διέγερση του εγκεφάλου στα κέντρα του πόνου ίσως μια μέρα να δώσει οριστική λύση.

Tags
Back to top button