Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πειράματα βιντεοκλήσης, το 1936…

Μεταξύ Λειψίας και Βερολίνου πραγματοποιήθηκαν στις αρχές Μαρτίου του 1936 συνταρακτικά πειράματα για την εποχή, που συνδύαζαν τηλέφωνο και τηλεόραση.

Επρόκειτο περί τηλεφώνων, τα οποία έφεραν δέκτη τηλεόρασης, χάρις στον οποίο εκείνος που δεχόταν την κλήση, έβλεπε πάνω σε μια μεταλλική πλάκα, τοποθετημένης μπροστά από το τηλέφωνο, την εικόνα εκείνου που τον καλούσε.

Πειράματα βιντεοκλήσης είχαν πραγματοποιηθεί κι έναν χρόνο νωρίτερα, αλλά σε μικρή απόσταση. Τη φορά εκείνη, όμως, η απόσταση επεκτάθηκε στα διακόσια χιλιόμετρα. Τα πειράματα κρίθηκαν επιτυχή και μάλιστα, στην αγορά της Λειψίας θα άρχιζαν, όπως λεγόταν, να πωλούνται τηλέφωνα με τηλεοπτικό δέκτη, στα οποία δεν παρίσταντο ανάγκη κεντρικού πομπού.

Έτσι, μόλις αυτός που δεχόταν την κλήση θα λάμβανε ακουστικά στα χέρια του, κατόπιν προσκλήσεως, η εικόνα εκείνου που τον καλούσε θα εμφανιζόταν ενώπιόν του.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 05/03/1936…

Tags
Back to top button