Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάρος: Τι περιγράφουν οι επιβάτες του ταχύπλοου που βούλιαξε

Όπως αναφέρει επιβάτιδα του ταχύπλοου, που για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους άρχισε να παίρνει νερά, με κουβάδες προσπαθούσαν να βγάλουν το νερό από το σκάφος, ενώ την ίδια στιγμή το μυαλό της ήταν και στον άντρα της που τραυματίστηκε.

«Ήμουν μαζί με τον άντρα μου μέσα, συνολικά έξι άτομα βρισκόμασταν εκεί ηλικίας 40 με 50. Κανένας δεν κατάλαβε τίποτα απολύτως μέχρι τη στιγμή που ανοίξαμε τα πίσω καθίσματα και είδαμε ότι είχε νερά», λέει στο newsit gr η επιβάτιδα του σκάφους και συνεχίζει να περιγράφει τις στιγμές της προχθεσινής βραδιάς.

«Ήταν δεκαπέντε λεπτά φρίκης, αγωνίας και φόβου. Βγάζαμε τα νερά έξω με τα κουβαδάκια και καλούσαμε ταυτόχρονα το Λιμενικό. Ευτυχώς, είχε δώσει σήμα το Λιμενικό στο πλοίο και ήρθανε να μας σώσουν. Δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί αν δεν είχαν έρθει γρήγορα» αναφέρει.

Από το άσχημο αυτό περιστατικό που συνέβη σώθηκαν και οι έξι επιβάτες του ταχύπλοου σκάφους αλλά μόνο ένας από αυτούς τραυματίστηκε στο πόδι.

«Ο άντρας μου πήγε να δέσει το σκάφος με το πλοίο ώστε να μπορέσουμε να ανέβουμε. Είχε κύματα και δεν μπόρεσε να το δέσει καλά με αποτέλεσμα να πέσει το πόδι του ανάμεσα στο πλοίο και το σκάφος και μετά το σκάφος έπεσε και έσκασε πάνω στο πόδι του», τονίζει η επιβάτιδα του ταχύπλοου και σύζυγος του τραυματία, με την ίδια να είναι φοβερά τρομαγμένη με ότι συνέβη και απ’ ότι φαίνεται για αυτούς θα έχει συνέχεια η ταλαιπωρία.

«Θα υποβληθεί σε εγχείρηση ο άντρας μου και μας είπαν οι γιατροί ότι θα του βάλουν σίδερα και στη συνέχεια θα του κάνουν δεύτερο χειρουργείο για να επανέλθει. Είμαστε δύσκολα», επισημαίνει.

«Παιδιά βυθιζόμαστε!»

Πάρος: Θύμα διάρρηξης έπεσε 74χρονος Γάλλος -Απέσπασαν κοσμήματα, ρολόγια μεγάλης αξίας και χιλιάδες ευρώ

Ενδιαφέρον έχει η περιγραφή όλων όσων έγιναν από ακόμη έναν επιβάτη του ταχύπλοου ο οποίος μιλάει στο newsit.gr και χάρη  στην ψυχραιμία του κατάφερε με την εγρήγορση που διεθεται εκείνη στιγμή, αλλά και με μεθοδικό τρόπο να κάνει τις σωστές κινήσεις ώστε να έχει αίσιο κατάληξη το γεγονός.

«Κάποια στιγμή αντιλαμβάνομαι ότι το σκάφος είναι “σούζα” και μου λέει ο άνθρωπος που το οδηγούσε ότι κάτι δεν πάει καλά με το σκάφος όχι με τη μηχανή του. Σηκώνουμε τα καθίσματα και βλέπουμε νερά, ξεκινάω να τα βγάζω με κουβά και αντιλαμβάνομαι ότι δεν κατεβαίνει η στάθμη και ότι έχουμε εισροή. Εκείνη την ώρα τους λέω παιδιά βυθιζόμαστε», λέει στο newsit gr ο επιβάτης του σκάφους και συνεχίζει περιγράφοντας την αγωνία που επικρατούσε εκείνες τις δύσκολες στιγμές.

«Είχαμε δύο κοπέλες ανάμεσα μας και άνθρωπο που ζύγιζε 150 κιλά. Καλούσαμε το Λμενικό και ευτυχώς είχανε σήμα τα τηλέφωνα μας, διαφορετικά δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί. Ο οδηγός του σκάφους ήταν ψύχραιμος και βοήθησε πολύ γιατί όταν πήγαμε να δέσουμε το σκάφος με το πλοίο και το σκάφος δεν έδεσε καλά, είχε κυματα και τιναχτηκε από το σκάφος ο επιβάτης που τραυματίστηκε γιατί βρισκόταν στην πλώρη. Ο οδηγός μέσα σε κλάσματα δευτερόλεπτου το αντιλαμβάνεται και κάνει όπισθεν με το σκάφος ώστε να μην μιλούσαμε τώρα για τα χειρότερα. Τα γρήγορα αντανακλαστικά του οδηγού  και που κατάλαβε πρώτος για τα νερά που παίρναμε από πίσω αλλά και για να τραβήξει το σκάφος πίσω ήταν σωτηρία για όλους μας», επισημαίνει ο επιβάτης του ταχύπλοου.

«Μόλις τους πήραμε, το ταχύπλοο βυθίστηκε»

Ο καπετάνιος του πλοίου μιλώντας στο newsit.gr τόνισε ότι «μόλις τους πήραμε και τους έξι στο πλοίο σε ένα λεπτό το ταχύπλοο βυθίστηκε. Ήμασταν οριακά σε χρόνο και ευτυχώς βρισκόμασταν τρισιμισι ναυτικά μίλια από το σημείο του ταχύπλοου και με το που πήραμε σήμα, το εντοπισαμε και φτάσαμε κοντά τους».

Tags
Back to top button