Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπαλάσκας: Βραβευμένος αστυνομικός έκλεψε από γριούλα 40.000 ευρώ

Για τις απάτες σε βάρος ηλικιωμένων που ειδικά το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε έξαρση μίλησε την Παρασκευή 20/9 ο Σταύρος Μπαλάσκας. Όπως αποκάλυψε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής: «Βραβευμένος αστυνομικός που συνέλαβε τον Μαζιώτη έκλεψε από γριούλα 40.000 ευρώ».

«Υπάρχουν κάποιοι επιτήδειοι που στοχεύουν τις γιαγιάδες και τους παππούδες για να τους εκμεταλλευτούν. Πέρα όμως από τη δικαιολογία ότι είναι υπάλληλοι της ΔΕΗ η του ΟΤΕ, πολλές φορές προσελκύουν τους ηλικιωμένους λέγοντας τους ότι το παιδί τους η το εγγόνι τους είχε ατύχημα με σκοπό να τους εμπιστευτούν και συνέχεια εκείνοι να αρπάξουν χρήματα και να εξαφανιστούν» επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Newsroom».

Ο αστυνομικός αναλυτής εστιάζοντας στο παράδειγμα του βραβευμένου αστυνομικού στην Πάτρα ο οποίος άρπαξε από γριούλα 40.000 ευρώ δήλωσε ότι «είναι στενάχωρο για αστυνομικό και μάλιστα βραβευμένο να αποβεί σε αυτή την πράξη. Πλέον έχουν μπει και αστυνομικοί σε αυτό το κόλπο».

«Η προσέγγιση των ηλικιωμένων ξεκινάει με τυχαία τηλεφωνήματα εντοπίζοντας έτσι αν μένουν μόνοι τους η με κάποιον άλλο συγγενή και έπειτα γίνεται η προσέγγιση πρόσωπο με πρόσωπο. Αυτό το σχέδιο ξεκίνησε από Ρομά στη Βουλγαρία και έπειτα η ελληνική αστυνομία έπιασε τις πρώτες συμμορίες στη Θεσσαλονίκη και έπειτα απασχόλησε και την Αθήνα» εξήγησε κλείνοντας ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής.

Tags
Back to top button