Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Παραβολικές πτήσεις - Μια άλλη οπτική στις συνθήκες έλλειψης βαρύτητας

Οι παραβολικές πτήσεις των αεροσκαφών χρησιμοποιούνται ευρέως σε ολόκληρο τον κόσμο για να δημιουργήσουν περιβάλλον μικροβαρύτητας για τη διεξαγωγή επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας και να ασκήσουν αστροναύτες πριν από διαστημικές πτήσεις.

Εκτελούνται από αεροσκάφη ακολουθώντας ένα σχέδιο πτήσης το οποίο εναλλάσσει ανόδους και καθόδους με σύντομα διαλειμματα. Κάθε ένας από αυτούς τους ελιγμούς, που ονομάζονται παραβολές, παρέχει έως και 22 δευτερόλεπτα μειωμένης βαρύτητας ή έλλειψης βαρύτητας. Κατά τη διάρκεια αυτών των μειωμένων βαρυτικών φάσεων, οι ερευνητές που πετούν πάνω στο αεροσκάφος εκτελούν πειράματα και συλλέγουν δεδομένα σε συνθήκες αδύνατες να προσομοιωθούν στη Γη.

Οι παραβολικές πτήσεις αεροσκαφών συνήθως εκτελούνται με μεγάλα αεροσκάφη όπως το Airbus A310 ZERO-G της ESA / CNES / DLR, το KC-135 και DC-9 της NASA, το Boeing 727-200 της Zero-G Corporation «G-Force One », και το ρωσικό Ilyushin IL-76 MDK. ή μεσαίου μεγέθους αεροπλάνα, όπως το ολλανδικό NLR Cessna Citation II, το καναδικό CSA Falcon 20 και το ιαπωνικό MU-300 και το Gulfstream-II ή μικρά αεροσκάφη όπως το ισπανικό Mudry Cap 10B στο AeroClub Barcelona Sabadell.

Ποια είναι η αίσθηση που έχει ο άνθρωπος όταν βιώνει την έλλειψη βαρύτητας;

Είναι η αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας, όχι μόνο σωματικής, δηλαδή ελευθερίας κινήσεων αλλά κυρίως πνευματικής, δηλαδή της μη σκέψης ανούσιων πραγμάτων. Πως μπορεί να συνδεθεί αυτού του είδους η εμπειρία (ότι ένα αεροπλάνο κάνει ελεύθερη πτώση πάνω από τον Ατλαντικό) με την ζωή και να γίνει γνώση; Ποιο είναι εκείνο το χαρακτηριστικό, που εάν εφαρμοστεί στην καθημερινότητα μας, θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε μια άλλη οπτική; Είναι η έλλειψη βαρύτητας.

Δεν θα αναλύσω με όρους φυσικής τι είναι βαρύτητα, ελεύθερη πτώση ή το ότι δεν είναι εφικτό να «καταργήσουμε» την βαρύτητα. Αυτό που προτείνω είναι να το προσεγγίσουμε πνευματικά και όχι σωματικά. Να κατανοήσουμε τι μας τραβάει και μας κρατάει κάτω στην Γη και δεν μας αφήνει να βιώσουμε αυτό που η «έλλειψη βαρύτητας του νου» μπορεί να προσφέρει.

Θα παραθέσω ποια κατά την γνώμη μου είναι τα «βαρίδια» που μας κρατάνε κάτω στην Γη, βάζοντας στους ώμους μας βάρος που δεν χρειαζόμαστε.

Αγωνία για το αύριο
Φόβος για τον θάνατο
Ικανοποίηση ασθενικών θέλω

Αυτός είναι ένας εντοπισμός, η λύση όμως; Πως θα ξεφύγουμε από την αγωνία, τον φόβο και την υπεροψία; Πιστεύω ότι η μόνη λύση είναι η καλλιέργεια μίας σχέσης εμπιστοσύνης με τις αρχές που διέπουν τη φύση.

Tags
Back to top button