Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Παράξενες συσκευές ακρόασης από τους πολέμους! (φωτό)

Από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι και τη δεκαετία του 1930, η ακρόαση του αέρα έπαιξε μεγάλο ρόλο στην αεράμυνα, για παράδειγμα, ένα αερόχημα που μετέφερε ένα όπλο δεν θα μπορούσε να εντοπιστεί από το έδαφος κατά τη διάρκεια της νύχτας ή με συννεφιά.

Καθώς το ραντάρ δεν είχε ακόμα ανακαλυφθεί, η όραση έπρεπε να συμπληρωθεί με την ακοή, χρησιμοποιώντας τον ήχο των κινητήρων.

Δείτε μερικές ακόμα (και άλλες ) από τις πιο παράλογες στιγμές στην ιστορία της τεχνολογίας του εντοπισμού ήχου.

Ένα από τα πρώτα συστήματα GOERZ

Ηχοεντοππιστές του Αμερικάνικου στρατού

Μια συσκευή Barbier, Bénard et Turenne από τη Γαλλία

Ολλανδική συσκευή, κατασκευασμένη το 1934 από το Μηχανικό και τον Ολλανδικό στρατό στις Ανατολικές Ινδίες

Φορητή συσκευή του προηγούμενου ολλανδικού συστήματος, 1930

Τα "Μεγάλα Αυτιά", 1938

Ο γερμανικός ηχοεντοπιστής Ringtrichterrichtungshoerer (RRH), που χρησιμοποιήθηκε κυρίως στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ως στόχευση των νυχτερινών στόχων

Σοβιετικοί στρατιώτες ενώ ακούν τον ουρανό με ένα ZT-4, 1942

Αξιωματικός και υπαξιωματικός ενός συντάγματος Feldartillerie με φορητές συσκευές εντοπισμού ήχου, περίπου 1917

Tags
Back to top button