Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Πάπυρος αναφέρει λεπτομερώς πως κατασκευάστηκε η Μεγάλη Πυραμίδα!

Πρόσφατα, οι ερευνητές έχουν αποκαλύψει ένα συναρπαστικό πάπυρο 4.500 ετών που περιγράφει με λεπτομέρειες την κατασκευή της Μεγάλης Πυραμίδαςτης Γκίζας. Είναι ο αρχαιότερος πάπυρος που βρέθηκε ποτέ.

Για αιώνες, η ανθρωπότητα αναρωτιώταν πώς χτίστηκε η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας από τους αρχαίους Αιγύπτιους. Μόνο που τώρα, ένα σημαντικό κομμάτι με στοιχεία έχει έρθει στο φως, το οποίο θα μπορούσε να αποκαλύψει συναρπαστικές λεπτομέρειες για την περίοδό της Πυραμίδας και της κατασκευής της.

Πρόσφατα το Μουσείο του Καΐρου έχει αποκαλύψει ένα αρχαίο κείμενο, το οποίο ανακαλύφθηκε το 2013 στην Ερυθρά Θάλασσα, όπου περιγράφεται μια σειρά από λεπτομέρειες σχετικά με την κατασκευή της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας, και το πώς χτίστηκε το αρχαίο θαύμα, πριν από χιλιάδες χρόνια για να τιμήσουν έναν από τους πιο γνωστούς Φαραώ της Αιγύπτου, τον Χέοπα.

Το αρχαίο «ημερολόγιο» γράφτηκε με ιερογλυφικά γράμματα σε κομμάτια παπύρων. Το αρχαίο κείμενο χρονολογείται πριν από 4.500 χρόνια, καθιστώντας το παλαιότερο έγγραφο που έχει ανακαλυφθεί ποτέ στην Αίγυπτο.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ημερολόγιο που ανήκε σε έναν επιθεωρητή με το όνομα του Mere, ο οποίος ήταν «υπεύθυνος για μια ομάδα περίπου 200 ανδρών,» έγραψαν οι αρχαιολόγοι Pierre Tallet και Gregory Marouard στο περιοδικό Near Eastern Archaeology.

Το αρχαίο έγγραφο που περιγράφει λεπτομερώς τις διαδικασίες που εκτελούνται σε μια σειρά από λατομεία που βρίσκονταν κοντά στον ποταμό Νείλο και επίσης αναφέρει ότι το περίβλημα από ασβεστόλιθο που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του εξωτερικού μέρους της Πυραμίδας ελήφθη από την Tura, και μεταφέρονταν με πλοία στο εργοτάξιο της Μεγάλης Πυραμίδας.

Το αρχαίο κείμενο λέει, επίσης, ότι το ταξίδι από την Tura στο εργοτάξιο διαρκούσε τέσσερις ημέρες, χάρη σε μια σειρά από κανάλια που υπήρχαν στον ποταμό Νείλο.

Σε μια περίοδο αρκετών μηνών, [το ημερολόγιο] αναφέρει τη μορφή ενός χρονοδιαγράμματος με δύο στήλες ανά ημέρα, και πολλές λειτουργίες που σχετίζονται με την κατασκευή της Μεγάλης Πυραμίδας του Χέοπα στη Γκίζα, και την εργασία στα λατομεία ασβεστόλιθου στην απέναντι όχθη του Νείλου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το ημερολόγιο γράφτηκε στο 27ο έτος της βασιλείας του Φαραώ Χέοπα.

Οι αρχαίοι αφηγούνται στον πάπυρο για την Μεγάλη Πυραμίδα όταν ήταν σχεδόν έτοιμη και ένα μεγάλο μέρος του υπόλοιπου έργου επικεντρώθηκε στην κατασκευή του περιβλήματος από ασβεστόλιθο που θα κάλυπτε το εξωτερικό της.

Ο Αρχαίος Πάπυρος περιλαμβάνει λεπτομέρειες για την κατασκευή της Μεγάλης Πυραμίδας που εποπτεύονταν από τον Vizier Ankhaf, ο οποίος ήταν ο ετεροθαλής αδελφός του Φαραώ Χέοπα.

Στο άρθρο του περιοδικού που έγραψαν οι αρχαιολόγοι Pierre Tallet και Gregory Marouard αναφέρεται ότι «Ένας από τους τίτλους του VizierAnkhaf ήταν «αρχηγός όλων των έργων του βασιλιά».

Tags
Back to top button