Τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης της χώρας αν οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν αποφασίσουν να στηρίξουν ενεργά την Ελλάδα στην διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης έθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 98.4 ο κ. Παπαδημούλης επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Ποιο είναι το ζητούμενο των πιστωτών; Θέλουν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ να βοηθήσουν την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό να βγει από την κρίση και να περάσει στην ανάπτυξη; Ή θέλουν να προκαλέσουν αστάθεια και οπισθοδρόμηση;»
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε με έμφαση ότι «είναι συμφέρον όχι μόνο για τον ελληνικό λαό αλλά και για την Ευρωζώνη να μην τροφοδοτηθεί αστάθεια και οπισθοδρόμηση στο νοτιοανατολικό άκρο της ΕΕ που φυλάσσει και τα ευρωπαϊκά σύνορα και βρίσκεται με κοινά σύνορα με την Τουρκία, τη φλεγόμενη και ασταθή Τουρκία του κ. Ερντογάν».
Ο κ. Παπαδημούλης στη συνέντευξη του σημείωσε ακόμα τις θετικές προβλέψεις της Κομισιόν σε σχέση με το πρωτογενές πλεόνασμα και την ανάπτυξη, και τόνισε ότι κανείς δεν δικαιούται να τορπιλίζει την προσπάθεια της Ελλάδας να βγει από την κρίση.
«Αν το ΔΝΤ θέλει να βοηθάει τους πιο αδύνατους, όπως λέει το καταστατικό του, πρέπει να πιέσει τον Γολιάθ και όχι τον Δαυίδ. Που σημαίνει ότι πρέπει να πιέσει το υπουργείο Οικονομικών του Βερολίνου για μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους και εφαρμογή των αποφάσεων του Eurogroup της 25ης Μαΐου. Να πιέσει το υπουργείο Οικονομικών του Βερολίνου για χαμηλότερα ρεαλιστικότερα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το τέλος του προγράμματος του 2018, γιατί όλοι οι οικονομολόγοι σε όλον τον κόσμο θεωρούν αδύνατον να μπορεί μια χώρα, ακόμα και η Γερμανία να διατηρεί πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για μια διετία όπως ζήτησε ο κ. Σόιμπλε. Ας συναντηθούν στα μισά του δρόμου σε έναν λογικό συμβιβασμό μεταξύ τους. Είναι θέμα κοινής λογικής και εν πάση περιπτώσει υπάρχουν όρια αντοχής κοινωνικά στην Ελλάδα και είναι εγκληματικό να προσπαθούν ορισμένοι σε μια στιγμή που πάμε να βγούμε από την κρίση -αυτό δείχνουν οι αριθμοί- να ξανασπρώξουν την πέτρα στη ρίζα του βουνού επιβεβαιώνοντας το μύθο του Σισύφου».