Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πανίσχυρα υποθαλάσσια ρεύματα στο μυστηριώδες Τρίγωνο των Βερμούδων…

Το Τρίγωνο των Βερμούδων, όπως ονομάζεται η θαλάσσια περιοχή του Ατλαντικού Ωκεανού μεταξύ της Φλόριντα, του Πουέρτο Ρίκο και των Βερμούδων Νήσων, για πολλά χρόνια φέρει τον τίτλο της πιο μυστηριώδους θάλασσας του κόσμου.

Στην περιοχή αυτή, η οποία άλλωστε δε διαφέρει επιφανειακώς από κανένα άλλο τμήμα των ωκεανών, έχουν εξαφανιστεί κατά καιρούς, με ανεξήγητο και αινιγματικό τρόπο, μεγάλα επιβατηγά πλοία, εμπορικά σκάφη, κότερα αναψυχής και αεροπλάνα, δίχως να επικρατεί θαλασσοταραχή ή δίχως να προσκρούουν τα θαλάσσια μέσα σε υφάλους.

Στα μέσα του 1971, το μυστήριο ανέλαβε να διαλευκάνει μια ομάδα επιστημόνων του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ωκεανογραφικών Μελετών. Η ομάδα αυτή, υπό την καθοδήγηση του Δόκτορα John Cooper, επιβιβάστηκε σε ειδικό ωκεανογραφικό σκάφος και διέπλευσε επανειλημμένως το περιβόητο Τρίγωνο των Βερμούδων.

Μετά από επισταμένες παρατηρήσεις και καταγραφές, οι ωκεανογράφοι κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα σχετικά με τα αίτια των μυστηριωδών εξαφανίσεων και ναυαγίων:

Οι Βερμούδες Νήσοι φαίνεται ότι αποτελούν τις κορυφές ενός τεράστιου όρους, το οποίο είχε υποστεί ολική καθίζηση πριν από περίπου πέντε εκατομμύρια χρόνια. Αποτέλεσμα τούτου είναι ότι κάτω από την ήρεμη επιφάνεια της θάλασσας δημιουργούνται πανίσχυρα ρεύματα, τα οποία ακολουθούν τις πλαγιές του υποθαλάσσιου όρους, ούτως ώστε να παρασύρουν τα ανύποπτα διερχόμενα πλωτά σκάφη.

Κι αν αυτή η θεωρία μοιάζει να ευσταθεί επιστημονικώς, εν τούτοις δε φαίνεται να καταυγάζει πλήρως το μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων, μιας και αδυνατεί να εξηγήσει τι έχει συμβεί με τα εξαφανισμένα αεροπλάνα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στις 17/09/1971…

Tags
Back to top button