Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Παίζει πιάνο με βιονικό πρόσθετο χέρι (βίντεο)

Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα τεχνολογία που μπορεί να πάει την κατηγορία των πρόσθετων μελών στο επόμενο επίπεδο:Η τεχνολογία πρόσθετων μελών έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια, αλλά είναι αλήθεια ότι δεν περιμέναμε πως θα έφτανε τόσο σύντομα σε τόσο ικανοποιητικό επίπεδο, ειδικά όταν μιλάμε για θέματα ταχύτητας και επιδεξιότητας στις κινήσεις. Οι ερευνητές του Georgia Institute of Technology κατασκεύασαν ένα νέο πρόσθετο βιονικό χέρι με ιδιαίτερα επιδέξια δάκτυλα που επέτρεψε σε έναν ακρωτηριασμένο να παίξει και πάλι πιάνο!
 

Όπως δήλωσε ο Gil Weinberg, καθηγητής του Georgia Tech και επικεφαλής του project:

“Σε γενικές γραμμές, η τεχνολογία μας επιτρέπει στους ακρωτηριασμένους να ελέγχουν πλήρως και ξεχωριστά δάκτυλο με δάκτυλο το πρόσθετο χέρι, με μεγάλη επιδεξιότητα και διαίσθηση. Η ακρίβεια και η ευαισθησία του πρωτοποριακού αισθητήρα υπερήχων σε συνδυασμό με αλγορίθμους machine learning δίνει στους ακρωτηριασμέν0υς τη δυνατότητα να εκτελούν πολύπλοκες ενέργειες, όπως να παίζουν πιάνο.” 

Παρά το γεγονός ότι οι ακρωτηριασμένοι δεν έχουν έχουν φυσικά χέρια, τα νεύρα τους εξακολουθούν να επικοινωνούν με τους ανώτερους μύες των άνω άκρων, οι οποίοι με τη σειρά τους “θυμούνται” πως να κινούν τα “αόρατα δάκτυλα” σαν να υπάρχουν ακόμη. Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα τεχνολογία που μπορεί να πάει την κατηγορία των πρόσθετων μελών στο επόμενο επίπεδο.

Δείτε το βίντεο:

Tags
Back to top button