Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την διαπραγμάτευση από τον Ευ. Τσακαλώτο και την Έφη Αχτσιόγλου - Κράτησε 2 ώρες

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545}

Η ενημέρωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Έφη Αχτσιόγλου κράτησε κοντά στις δυο ώρες.

Ειδικότερα διεφάνη η αγωνία τους για το που μπορεί να πάει η συζήτηση για τα εργασικά καθώς η πλευρά του Ταμείου εμφανίζεται ανυποχώρητη σε σκληρές απαιτήσεις όπως οι ομαδικές απολύσεις, ωστόσο υποστήριξαν ότι υπάρχουν και ζητήματα που «πηγαίνουν καλά» όπως η παράλληλη εφαρμογή μέτρων και αντιμέτρων, παρά το γεγονός ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απέκλεισε τα άμεσα αντίμετρα.

Η σύσκεψη ενημέρωσης ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:15 ενώ ενδεικτικό του κίματος που επικρατεί μεταξύ των βουλευτών ήταν ότι περίπου 20 βουλευτές ζήτησαν και έλαβαν το λόγο.

Οι περισσότερες ερωτήσεις αφορούσαν στο αφορολόγητο, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, τα πρωτογενή πλεονάσματα  αλλά και τις συντάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι η συζήτηση για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων εστιάζεται πλέον σε δύο εκδοχές. Μία με ύψος 3.5% για  2019, 2020, 2021 (δηλαδή μέτρα 2,5 δις τουλάχιστον), ή ύψος 3%  για πέντε έτη έως και το 2023.

Για τις συντάξεις οι δυο υπουργοί ανέφεραν ότι η ελληνική πλευρά δίνει μάχη για να μην έχουν επίπτωση στις χαμηλότερες κλίμακες και την προστασία τόσο των συνταξεων όσο και των μισθών που είναι μεταξύ 700 και 1000 ευρώ.

Επισήμως όλοι θέτουν ως όριο για την επίτευξη Stagg Level Agreement την 20ή Μαρτίου, ωστόσο όλοι πάλι αναγνωρίζουν ότι το ορόσημο αυτό χάνεται, και μετατίθεται για τις 7/4.

Τέλος ο κ. Τσκαλώτος αποκάλυψε σε συνομιλητές του ότι το απόγευμα μετά τις 16:00 θα υπάρξει νέος γύρος τηλεδιάσκεψης σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Tags
Back to top button