Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι τρεις ναοί που «κρύβονται» κάτω από την Ακρόπολη!

Όπως είχε ανακοινωθεί από την 6η Διεθνή Συνάντηση για την Αποκατάσταση των Μνημείων της Ακρόπολης, υπάρχουν τρεις αρχαίοι ναοί προγενέστεροι του Παρθενώνα, θαμμένοι στον Ιερό βράχο ή ενσωματωμένοι στα τείχη της Ακρόπολης...

Περιέργεια και θαυμασμό προκαλεί η είδηση, ότι δίπλα, πίσω και κάτω από το ναό του Παρθενώνα, κρύβονται πιθανώς τρεις ναοί.

Υπήρχε ένας αρχαϊκός Παρθενώνας, που είχε κατασκευαστεί από πειραϊκό ακτίτη λίθο. Αλλά και ένας αρχαίος ναός και ένας ημιτελής Προπαρθενώνας που καταστράφηκαν από τους Πέρσες πριν από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Η αρχαιολόγος κ. Σιουμπάρα τελεί ανασκαφές και τα ευρήματα από τον πώρινο Προπαρθενώνα σε σωρό των διασπάρτων, έδωσαν ήδη νέα στοιχεία για τον ναό. Κάποια απο αυτά θα εκτεθούν στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης σύντομα.

Δεν είναι αδύνατον, αλλά σίγουρα αρκετά δύσκολο πρακτικά -ίσως και επιστημονικά- ανέφικτο χαρακτηρίστηκε από τους αρχαιολόγους, να μπορέσει να γίνει ανασκαφή και να αποκαλυφθούν οι ναοί που φτιάχτηκαν πριν τον Παρθενώνα προς τιμήν της Αθηνάς.

Ο καθηγητής Μανόλης Κορρές που ανέπτυξε το θέμα τόνισε ότι δεν επιτρέπει την παραμικρή κίνηση η κακή διατήρηση της οχύρωσης του ναού.

Tags
Back to top button