Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Οι προφητικές φωτογραφίες του μυστηριώδους Ιταλού μοναχού, που προμήνυαν μέχρι και τον θάνατο…

Το 1924, οι γαλλικές εφημερίδες έγραφαν ότι κοντά στη Φλωρεντία της Ιταλίας έκανε την εμφάνισή του ένας αινιγματικός καλόγερος με τη δύναμη ενός μάγου!

Επρόκειτο για έναν μοναχό, τον Ιωσήφ Μονάλτι, ο οποίος, με τη βοήθεια ενός μέντιουμ και μιας φωτογραφικής μηχανής, πραγματοποιούσε «φωτογραφικές προφητείες». Δηλαδή, παρουσίαζε προφητικές φωτογραφίες, οι οποίες καταδείκνυαν στο ενδιαφερόμενο άτομο πώς θα φαινόταν μετά από πέντε, δέκα ή δεκαπέντε χρόνια και πού ακριβώς θα βρισκόταν τότε.

Η ιστορία του έμοιαζε με εκείνη του διαβόητου μάγου και αλχημιστή Καλιόστρο, ο οποίος είχε δείξει στη Μαρία Αντουανέττα τη λαιμητόμο, στην οποία έμελλε να τελειώσει τη ζωή της, δεκαπέντε χρόνια πριν βρει το τραγικό της τέλος.

Οι προφητικές φωτογραφίες του Ιταλού μοναχού εμφάνιζαν, όχι μόνο την όψη που θα είχε το άτομο με το πέρασμα των χρόνων, αλλά παρίσταναν και το ακριβές σημείο στο οποίο θα βρισκόταν την ίδια ώρα της ημέρας, μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος το οποίο προέλεγε, δηλαδή μετά από πέντε, δέκα ή δεκαπέντε έτη.

Τι να συνέβαινε άραγε αν δεν εμφανιζόταν καμιά αποτύπωση στη φωτογραφική πλάκα; Αυτό, σύμφωνα με τον Ιταλό μοναχό, ήταν αναμφισβήτητο σημάδι ότι ο ενδιαφερόμενος δε θα ζούσε μετά το χρονικό διάστημα, που του προφήτευε ο Ιωσήφ Μονάλτι. Έτσι, ο μυστηριώδης μοναχός διατεινόταν ότι αν έκανε κανείς συχνά τέτοιους πειραματισμούς, θα ήταν σε θέση να προσδιορίσει και τον χρόνο θανάτου του.

Μάλιστα, σε μια περίπτωση, ένα κορίτσι δεν είχε λάβει φωτογραφία της για το 22ο έτος της ηλικίας της και αποκάλεσε τον μοναχό απατεώνα. Τότε, εκείνος προσπάθησε άλλη μια φορά να εμφανίσει τη φωτογραφία της, που τελικά έδειξε ένα μνήμα καλυμμένο με χλόη. Τη νεαρή κοπέλα την περιέλουσε κρύος ιδρώτας. Οι γονείς της, στους οποίους ανέφερε τα πάντα με λεπτομέρειες, άσκησαν μήνυση κατά του μυστηριώδους μοναχού, ο οποίος, όμως, εξαφανίστηκε, προκειμένου να γλιτώσει από τη δικαστική περιπέτεια.

Οι προφητικές φωτογραφίες του μυστηριώδους Ιταλού μοναχού, που προμήνυαν μέχρι και τον θάνατο, είχαν προβληματίσει τους ειδικούς που αναρωτιούνταν αν επρόκειτο για ένα διαπιστωμένο φαινόμενο ή για μια καλοδουλεμένη φενάκη.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 24/10/1924…

Tags
Back to top button