Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Οι Μάγισσες του Σάλεμ…

Το 1957 γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της περίφημης δίκης των «Μαγισσών του Σάλεμ», η οποία είχε πραγματοποιηθεί στη Μασαχουσέτη το 1692. Η δίκη των «Μαγισσών του Σάλεμ» υπήρξε ένα διαβόητο περιστατικό της αποικιακής ιστορίας των ΗΠΑ, που οδήγησε στην καταδίκη και εκτέλεση κατοίκων του χωριού Σάλεμ με την κατηγορία της μαγείας.

Έτσι, στις 29 Αυγούστου του 1957, με απόφαση της Βουλής της Μασαχουσέτης, που είχε υπογραφεί από τον Κυβερνήτη της, αποκαταστάθηκε πλήρως η μνήμη των αδικοχαμένων φερόμενων μαγισσών Ann Pudeator, Bridget Bishop, Susannah Martin, Alice Parker, Margaret Scott και Wilmot Redd.

Οι γυναίκες αυτές είχαν απαγχονιστεί το 1692, καθώς είχαν κατηγορηθεί από μερικούς φαντασιόπληκτους νεαρούς για τέλεση μαγείας. Αργότερα, οι ατυχείς γυναίκες κηρύχθηκαν αθώες και οι οικογένειές τους έλαβαν υλική αποζημίωση.

Μα, η σχετική απόφαση της Βουλής της Μασαχουσέτης αποκατέστησε πλήρως τη μνήμη των αθώων αυτών υπάρξεων. Η απόφαση ελήφθη κατόπιν του αιτήματος του απευθείας απογόνου της Ann Pudeator, Vans Greenslade.

Εν τούτοις, η απόφαση αυτή όριζε ότι οι απόγονοι των καταδικασμένων δεν ήταν εφικτό να ζητήσουν τυχόν οποιαδήποτε αποζημίωση από την πολιτεία της Μασαχουσέτης.

Πράγματι, η καταδίκη των περίφημων «Μαγισσών του Σάλεμ» συντελέστηκε την εποχή που τα αμερικανικά εδάφη ανήκαν ακόμη στο Βρετανικό Στέμμα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 30/08/1957…

Tags
Back to top button