Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Οι κλινικές μελέτες για τα προφητικά όνειρα…

Υπάρχουν, πράγματι, άτομα ικανά να βλέπουν προφητικά όνειρα και να δέχονται τηλεπαθητικά μηνύματα κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, προερχόμενα ακόμη και από μακρινές αποστάσεις. Το βεβαίωναν δυο Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι υποστήριζαν ότι απέδειξαν εργαστηριακώς την ύπαρξη αυτών των φαινομένων.

Τα σχετικά πειράματα διεξήχθησαν στο Maimonides Medical Center της Νέας Υόρκης από τον διακεκριμένο ψυχίατρο, ψυχαναλυτή και παραψυχολόγο Montague Ullman, καθώς και από τον Stanley Krippner, επίσης καταξιωμένο ψυχολόγο και παραψυχολόγο. Οι δύο ιατροί παρουσίασαν τον Φεβρουάριο του 1972 τα πορίσματα των ερευνών τους στο συνέδριο της «Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης», που έλαβε χώρα στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Τα πειράματα διεξήχθησαν σε εθελοντές, οι οποίοι δέχτηκαν να υποβληθούν, κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, σε εγκεφαλογραφικούς ελέγχους, μελετώντας έτσι τα εγκεφαλικά τους κύματα. Οι εθελοντές αφυπνίζονταν ευθύς αμέσως την ολοκλήρωση του εγκεφαλογραφήματος, το οποίο αποδείκνυε την ονειρική δραστηριότητα του κοιμωμένου, με τέτοιον τρόπο ώστε ο πειραματιζόμενος να δύναται να αφηγηθεί το ακόμη νωπό στη μνήμη του όνειρο.

Μεταξύ των ατόμων που χρησιμοποιήθηκαν στα πειράματα, υπήρχε κι ένας Άγγλος, ο Malcolm Bessent, ο οποίος είχε χαρακτηριστεί στην ανακοίνωση των δύο επιστημόνων ως «ευαίσθητο άτομο», αφού προηγουμένως είχε αξιολογηθεί σε πάμπολλα πειράματα αυθόρμητης πρόβλεψης.

Με λίγα λόγια, ο Malcolm Bessent αποδείχθηκε πως ήταν προικισμένος με ενορατικές ιδιότητες. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια ενός πειράματος, όπου επιδιωκόταν να εξακριβωθεί η δυνατότητα πρόβλεψης του μέλλοντος εν ενυπνίω, ο Bessent ετέθη σε συνέντευξη με έναν ερευνητή, με τον οποίο δεν είχε ποτέ την παραμικρή επαφή.

Στο τέλος ενός ονείρου του Bessent, εξήχθησαν από έναν σφραγισμένο φάκελο τυχαία δύο αριθμοί. Ο ένας από αυτούς αναφερόταν στη σελίδα ενός βιβλίου και ο άλλος σε ένα συγκεκριμένο σημείο της σελίδας αυτής. Ο ερευνητής έπαιρνε από τη σελίδα μια λέξη-κλειδί, βάσει της οποίας υπεδεικνύετο μια συγκεκριμένη εικόνα από μια συλλογή καλλιτεχνικών γραμματοσήμων.

Η εικόνα αντιπαραβαλλόταν εν συνεχεία με το όνειρο που είχε δει ο Malcolm Bessent και είχε αφηγηθεί αμέσως μετά την αφύπνισή του. Σύμφωνα με τους δύο επιστήμονες, τους πρωτοπόρους στην έρευνα των ονείρων, ο Bessent βρήκε τις σωστές απαντήσεις πέντε φορές κατά τη διάρκεια οκτώ νυχτών.

Εν κατακλείδι, οι δύο αυτοί εξέχοντες Αμερικανοί επιστήμονες συμπέραναν ότι τα πειράματα αυτά οδήγησαν στα ακόλουθα συμπεράσματα: Η τηλεπάθεια δύναται να αποδειχθεί εργαστηριακώς, οι άντρες είναι καλύτεροι τηλεπαθητικοί δέκτες από τις γυναίκες και τα μηνύματα που περιέχουν συγκινησιακό φορτίο έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ληφθούν από άτομα συναισθηματικώς ουδέτερα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», στις 17/02/1972…

Tags
Back to top button