Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Οι κάτοικοι του Κόκκινου Πλανήτη…

Οι αστρονόμοι, εδώ και δεκαετίες, συζητούσαν και εξακολουθούν να συζητούν με αμείωτη ζέση και προβληματισμό, για το εάν υφίσταται ζωή στον Κόκκινο Πλανήτη, τον ερυθρόχρωμο Άρη.

Πέραν των αστρονόμων, οι πνευματιστές έδειχναν κι εκείνοι ζωηρό ενδιαφέρον για το ίδιο θέμα. Μάλιστα, το 1896, η δεσποινίδα Smith από τη Βουδαπέστη, υπάλληλος σ’ έναν εμπορικό οίκο της Γενεύης, ταξίδευε, μέσω του υπνωτισμού, εκτός γήινης σφαίρας και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, κατόρθωσε να ταξιδέψει νοερώς μέχρι τον Άρη.

Όταν βγήκε από την κατάσταση της ύπνωσης, αφηγήθηκε όσα περίεργα είδε: «Οι κάτοικοι του Άρη έχουν ανάστημα μόλις 90 εκατοστών, άτριχο κεφάλι, μικρά μάτια, στόμα τεράστιο και μύτη σχήματος ρεβυθιού. Τα κρεβάτια τους είναι μικρά και στις στέγες των σπιτιών τους υπάρχουν πίδακες, που εκτοξεύουν διαρκώς νερό. Οι Αρειανοί πετούν χωρίς κανένα μηχάνημα, κρατώντας μονάχα ένα είδος φανού στα χέρια. Έχουν αμάξια χωρίς άλογα, τα οποία εκπέμπουν φλόγες». Η δεσποινίδα Smith συνέταξε, επίσης, κι ένα λεξιλόγιο των Αρειανών.

Ένας άλλος πνευματιστής, ο οποίος είχε επισκεφτεί κι εκείνος τον Κόκκινο Πλανήτη το 1929, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της δεσποινίδας Smith. Πρόσθεσε μόνο πως οι κάτοικοι του Άρη ταξίδευαν μέσω πεπιεσμένου αέρα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 01/08/1939…

Tags
Back to top button