Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι Βίκινγκς ανακάλυψαν την Αμερική πριν από τον Κολόμβο; (βίντεο)

Έχει βάση η θεωρία ότι οι Βίκινγκς και όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος ανακάλυψαν την Αμερική;

Σύμφωνα με ντοκιμαντέρ του BBC που θα προβληθεί σήμερα, Παρασκευή 1η Απριλίου μπορεί αυτό και να αποδειχθεί.

Επιστήμονες εκτιμούν ότι ανακάλυψαν και δεύτερο σημείο στη βόρειο Αμερική, μετά τον οικισμό των Βίκινγκς που είχε βρεθεί τη δεκαετία του 1960 στο νησί Νιουφάουντλαντ στον Καναδά.

Ο νέος οικισμός βρίσκεται πάνω από 600 χιλιόμετρα νοτιο-δυτικά του πρώτου οικισμού.

Οι ανασκαφές, που αξιοποίησαν εικόνες από δορυφόρο, ανέδειξαν υπολείμματα μετάλλου και άχυρου (turf house) και οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τα νέα στοιχεία θα τους επιτρέψουν να εξετάσουν εάν οι Βίκινγκς θα μπορούσαν να είχαν ταξιδέψει μέχρι τις ακτές της Νέας Αγγλίας.

«Είτε πρόκειται για έναν νέο πολιτισμό που μοιάζει ακριβώς με εκείνη των Νορβηγών και δεν γνωρίζουμε ποια είναι. Είτε είναι ο δυτικότερος οικισμός των Νορβηγών που έχει ποτέ ανακαλυφθεί» δήλωσε η αρχαιολόγος Σάρα Παρσνάκ στην Washington Post:

«Εάν υπάρχουν δύο τέτοιοι οικισμοί, μπορεί να υπάρχουν και άλλοι» λέει η ίδια. «Θα μπορούσε πιθανώς να υπάρχει ένας αριθμός και άλλων οικισμών εκεί έξω, τους οποίους δεν έχουμε βρει».

Η Σάρα Παρσνάκ χρησιμοποιεί μια νέα τεχνική την αρχαιολογία του διαστήματος: Χρησιμοποιώντας δορυφορικές εικόνες που λαμβάνονται από κάμερες δορυφόρων, η Παρσάκ αναζητά μεταβολές στο τοπίο -αποχρωματισμό του εδάφους, αλλαγές στη βλάστηση- που υποδηλώνουν ότι κάτι μπορεί να υπάρχει κάτω από αυτά. Με έναν υπέρυθρο σαρωτή προσπαθεί να εντοπίσει ακόμη και ίχνη υπογείων θαλάμων και θαμμένων κτιρίων.

Χρησιμοποιώντας αυτή την τεχνική, η αρχαιολόγος έχει ήδη ανακαλύψει 17 πυραμίδες, 1.000 τάφους και 3.000 ξεχασμένους οικισμούς, ενώ έχει εντοπίσει ακόμα και αρχαιοκάπηλους.

Η αρχαιολόγος θεωρείται ως μία σύγχρονη «Ιντιάνα Τζόουνς».

Πηγή: 

Tags
Back to top button