Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο τρόμος του πολέμου - Γιατί ο Μίκι Μάους έγινε μάσκα αερίου;

Στον απόηχο της ιαπωνικής επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ, στην Αμερική επικράτησε πανικός. Ο πόλεμος ήταν προ των πυλών και μπορούσε ανά πάσα στιγμή να γίνει επίθεση.

Στις 17 Ιανουαρίου του 1942, ένα μήνα μετά το Περλ Χάρμπορ, κυκλοφόρησαν προστατευτικές μάσκες αερίων για παιδιά, από την εταιρεία Σαν Ράμπερ. Οι μάσκες είχαν τη μορφή του Μίκι Μάους και το σχέδιο είχε πάρει την έγκριση του ίδιου του Ουόλτ Ντίσνεϊ.

Ήλπιζαν ότι η μάσκα Μίκι Μάους θα «ξεγελούσε» τα παιδιά, ώστε να νομίσουν ότι όλη η κατάσταση ήταν απλώς ένα παιχνίδι. Έτσι, θα ήταν πιο πρόθυμα να τη φοράνε συνέχεια.

Η προστασία των παιδιών ήταν βασική έγνοια όλων των χωρών που μπλέχτηκαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Γερμανία είχε κατασκευάσει προστατευτική κούνια για μωρά και κουκούλα για τα μεγαλύτερα παιδιά. Το ίδιο και η Μεγάλη Βρετανία.

Οι μάσκες, ευτυχώς, δε χρησιμοποιήθηκαν ποτέ και μετά το τέλος του πολέμου, μοίρασαν μερικές σε αξιωματικούς ως ενθύμια.

Tags
Back to top button