Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ο νεαρός Άγγλος που προείδε ένα από τα μεγαλύτερα αεροπορικά δυστυχήματα, το 1977…

Για μερικούς ανθρώπους, τα γεγονότα του μέλλοντος συμβαίνουν πριν να έρθει η ώρα τους. Βλέπουν και ακούν γεγονότα, που δε συμβαίνουν παρά μετά από ώρες, μέρες ή ακόμη και μήνες αργότερα.

Σε πολλές περιπτώσεις, το όνειρο και η πραγματικότητα ταυτίζονται σε κάθε λεπτομέρειά τους. Το φαινόμενο αυτό, το να βλέπουν μερικοί άνθρωποι τα γεγονότα πριν συμβούν, αποτελεί ένα από τα δυσκολότερα ερωτηματικά στην εποχή μας.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής, στις 27 Μαρτίου του 1977, ο φοιτητής Ιστορίας John Chapman, 22 ετών, τινάχτηκε τρομαγμένος στο κρεβάτι του στο Manchester, από τις πανικόβλητες κραυγές κάποιου ανθρώπου. «Βγείτε έξω, βγείτε έξω… ο διάδρομος… θα μας σκοτώσει όλους», κραύγαζε η φωνή.

Στ’ αυτιά του έφτανε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και καθώς ο Chapman παρακολουθούσε από το κρεβάτι του, ένιωσε το χτύπημα μιας φοβερής δύναμης στην οροφή. Σχεδόν αμέσως, το ταβάνι άνοιξε και το τελευταίο πράγμα που είδε ο Chapman, πριν κλείσει τα μάτια του στον τρόμο, ήταν ένα ανθρώπινο κορμί σε μια πολυθρόνα να εκσφενδονίζεται προς τον ουρανό, μέσα από το απαίσιο άνοιγμα στο ταβάνι.

Όταν ο Chapman άνοιξε τα μάτια του πάλι, δεν υπήρχε κανένα σημάδι του ολοκαυτώματος, που είχε αντικρύσει λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα. Οι τοίχοι, το ταβάνι, τα παράθυρα, όλα βρίσκονταν στην θέση τους χωρίς να έχουν πάθει καμία ζημιά, το ίδιο και τα έπιπλα. Μην μπορώντας να εξηγήσει τι του συμβαίνει, σκέφτηκε πως ήταν ένα κακό όνειρο και προσπάθησε χωρίς επιτυχία να κοιμηθεί πάλι.

Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ένα Boeing 747 της KLM συγκρούστηκε με ένα όμοιό του αεροσκάφος της Pan American, επάνω από το σκεπασμένο από πυκνή ομίχλη αεροδρόμιο της Τενερίφης, στις Καναρίους Νήσους. Τα θύματα της σύγκρουσης έφτασαν τα 582 και το ατύχημα αντιπροσωπεύει την χειρότερη καταστροφή στην ιστορία της αεροπορίας.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, οι τελευταίες λέξεις πριν τη σύγκρουση ειπώθηκαν από τον συγκυβερνήτη του αεροπλάνου της Pan American, Robert Bragg. Καθώς το αεροπλάνο της KLM κατευθύνονταν προς το δικό τους, ο Bragg κραύγασε: «Βγείτε έξω… βγείτε έξω… είμαστε ακόμη στον διάδρομο. Θα μας σκοτώσει όλους μας…»

Κατά κάποιον τρόπο, ο John Chapman είχε δει την χειρότερη αεροπορική τραγωδία στον κόσμο, δώδεκα ώρες πριν συμβεί, από απόσταση 2.000 μιλίων μακριά. «Ήταν τόσο ζωντανή η εντύπωση, που με ανησυχούσε όλη μέρα. Δεν κατάλαβα ότι ήταν μια προειδοποίηση, ένα προαίσθημα, γιατί ποτέ μου δεν είχα νιώσει τέτοια πράγματα στο παρελθόν και ειλικρινά δεν θα ‘θελα να μου συμβεί ξανά», δήλωσε αργότερα ο Chapman.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», στις 28/08/1977…

Tags
Back to top button