Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ο μυστηριώδης Γάλλος των «Μυστικών Απομνημονευμάτων»…

Στα αρχεία του Υπουργείου των Ναυτικών της Γαλλίας και ακριβώς στον 19ο τόμο των «Μυστικών Απομνημονευμάτων», υπήρχε μια συλλογή εξαιρετικά περίεργων εγγράφων σχετικά με κάποιον ονόματι Μπαλτινώ, ο οποίος τότε ήταν υπάλληλος της Εταιρίας των Ινδιών στις Νήσους της Γαλλίας και των Βουρβόνων.

Αυτός, λοιπόν, ο Μπαλτινώ, τον Απρίλιο του 1870 είχε προσφέρει τις υπηρεσίες του στη γαλλική κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι μπορούσε να επισημάνει με μαθηματική ακρίβεια τη θέση των πλεόντων πλοίων από απόσταση 250 λευγών!

Έτσι, ο Υπουργός των Ναυτικών διέταξε τις Αρχές της Νήσου της Γαλλίας, όπου και διέμενε ο Μπαλτινώ, να προβούν σε σχετικές δοκιμές, οι οποίες θα διαρκούσαν οκτώ μήνες και ο άντρας αυτός θα έπρεπε να προβλέψει την ακριβή θέση όλων των πλοίων, που θα πλησίαζαν τη εν λόγω νήσο.

Σύμφωνα με τα «Χρονικά των Ψυχικών Επιστημών», η έκθεση της διορισμένης επιτροπής είχε εν συντομία ως εξής:

Πολλές από τις παράξενες επισημάνσεις του υπήρξαν αληθινά καταπληκτικές. Την 20η Αυγούστου του 1870, ο Μπαλτινώ βεβαίωνε ότι μερικά πλοία βρίσκονταν σε απόσταση 4 ημερών, παλεύοντας με αντίξοο άνεμο. Η αναμονή διήρκεσε τελικώς μέχρι τη 10η Σεπτεμβρίου. Την επόμενη ημέρα κι ενώ έπνεε ένας ούριος αέρας, ο Μπαλτινώ δήλωσε ότι ο στόλος έπλεε σε απόσταση δύο μόλις ημερών από το λιμάνι.

Πράγματι, τα πλοία εκείνα δεν άργησαν να εμφανιστούν και τεράστια υπήρξε η έκπληξη, όταν έγινε γνωστό ότι από τις 20 Αυγούστου κρατούνταν κλεισμένα από τον άνεμο στον όρμο της Νήσου Ροντριγκέζ.

Μάλιστα, κατά το ταξίδι της επιστροφής του πίσω στη Γαλλία, ο Μπαλτινώ είχε καταφέρει να προβλέψει ότι θα συναντήσουν στη ρότα τους 27 πλοία, πράγμα το οποίο επιβεβαιώθηκε απολύτως. Επίσης, μπορούσε να επισημάνει και τη γειτονία της εγγύς ξηράς, πολύ πριν τη δουν οι ναυτικοί με τα μάτια τους.

Ο μυστηριώδης αυτός Γάλλος μπορούσε να προβλέπει την έλευση στο λιμάνι των διερχόμενων πλοίων με απίστευτη ακρίβεια και ενώ αυτά βρίσκονταν ιδιαιτέρως μακριά, δηλαδή σε απόσταση μεγαλύτερη των 800 ναυτικών μιλίων!

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΑΘΗΝΑΙ», στις 06/04/1916…

Tags
Back to top button