Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

“Ο Καιρός του Μεγάλου Κακού” στη Σαντορίνη, το 1650…

«Ο Καιρός του Μεγάλου Κακού» αποκαλείται η ισχυρότατη ηφαιστειακή έκρηξη του υποθαλάσσιου ηφαιστείου Κολούμπο, το οποίο βρίσκεται ανατολικά της Θήρας και η οποία σημειώθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 1650.

Μετά το πέρας της φονικής αυτής έκρηξης, που άφησε πίσω της πολλούς νεκρούς ανθρώπους, πολλά περισσότερα νεκρά ζώα και τεράστιες απώλειες σε καλλιέργειες, χτίστηκε ο ναός «Παναγία του Καλού», ως μια ένδειξη ικανοποίησης των Σαντοριναίων για το τέλος της φρικτής αυτής κατάστασης.

Ένα χειρόγραφο της εποχής εκείνης, που βρέθηκε γύρω στο 1900 σε Κώδικα του Αγίου Όρους, περιέγραφε γλαφυρά την τραγωδία των νησιωτών, πολλοί από τους οποίους σκοτώθηκαν, ενώ οι επιζώντες αγωνιούσαν με την καθημερινή αντιμετώπιση των πιο εκπληκτικών φαινομένων.

Ο χρονικογράφος έγραφε τα εξής:

Έτσι είχε καταγράψει ο απλοϊκός Θηραίος το μαρτύριο των νησιωτών κατά τη διάρκεια των εκρήξεων του ηφαιστείου Κολούμπο, το αλαργινό 1650.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», στις 22/10/1934…

Tags
Back to top button