Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ο Ιησούς της Ιαπωνίας…

Στο χωριό Shingo, της περιφέρειας Aomori, που βρίσκεται χαμένο κάπου στα βόρεια της Ιαπωνίας, πολύ κοντά στη μαγευτική λίμνη Towada, οι χωρικοί του υποστήριζαν ότι ανακάλυψαν τον τάφο του Ιησού Χριστού, σ’ έναν λόφο κοντά στο γραφικό και ήσυχο οικισμό τους.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, ο Χριστός δεν πέθανε στον Γολγοθά, μαρτυρώντας πάνω στον σταυρό, αλλά έζησε ήρεμα κι ειρηνικά την υπόλοιπη ζωή Του στην εσχατιά της Ιαπωνίας και εγκατέλειψε τον κόσμο τούτο στην προχωρημένη ηλικία των 106 ετών.

Ένας ντόπιος αγρότης, ο Sajiro Sawaguchi, ο οποίος ήταν ο ιδιοκτήτης της γης, όπου εντοπίστηκε ο θεωρούμενος τάφος του Ιησού της Ιαπωνίας, ισχυριζόταν με πάθος ότι ανακάλυψε γύρω στο 1930 αρχαία εβραϊκά έγγραφα, γραμμένα από τον ίδιο τον Ιησού τον Ναζωραίο.

Τα συγκεκριμένα χειρόγραφα αποκρυπτογραφήθηκαν από έναν γηγενή ιστορικό, τον Denjiro Sasaki. Κατά τα χειρόγραφα, ο Χριστός είχε πάει στην Ιαπωνία στην ηλικία των 21 ετών κι έμεινε εκεί για 12 ολόκληρα χρόνια, αναζητώντας την ουσιαστική γνώση για το Θείο. Επέστρεψε πίσω στην Ιουδαία, όταν ήταν 33 χρόνων και αφοσιώθηκε στην αποστολή Του, δηλαδή να διδάξει την αγάπη και τη συγχώρεση.

Επειδή, όμως, οι Ιουδαίοι δεν αποδέχτηκαν το κήρυγμά Του κι έσπευσαν να Τον συλλάβουν και να Τον θανατώσουν με παραδειγματικό τρόπο, ο αδερφός Του, ο Isukiri, πήρε τη θέση Του στον σταυρό και μαρτύρησε εκείνος στη θέση Του.

Τότε, ο Ιησούς εγκατέλειψε την Ιουδαία, περιπλανήθηκε για πολύ καιρό, ώσπου έφτασε τελικά πίσω στο αγαπημένο Του χωριό, στην Ιαπωνία, όπου έζησε μέχρι τα βαθιά Του γεράματα.

Αμέσως μόλις επέστρεψε στο χωριουδάκι Shingo, άνοιξε έναν τάφο κι έθαψε μέσα μια τούφα μαλλιά της Παρθένου Μαρίας και δίπλα ακριβώς, έναν άλλον τάφο, όπου έθαψε το ένα αυτί του αδερφού Του Isukiri. Μάλιστα, απέκτησε δύο πιστούς μαθητές, που δεν Τον εγκατέλειψαν ποτέ.

Τα έγγραφα αυτά κατασχέθηκαν από την ιαπωνική κυβέρνηση λίγο πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ώστε να αποσοβηθεί το μυστικό, που θα άλλαζε τον ρου της χριστιανικής πίστης. Εν τέλει, εικαζόταν ότι καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των μεγάλων βομβαρδισμών του Τόκιο.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», στις 09/12/1963…

Tags
Back to top button