Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Ο αέναος κύκλος της μετεμψύχωσης…

Το καλοκαίρι του 1894, ο γιατρός Χάινριχ Χένσολντ κατάφερε να πλησιάσει τον θρυλικό Δαλάι Λάμα, επειδή γνώριζε την ινδουστανική γλώσσα.

Ο Χένσολντ ήταν ένας από τους πρώτους Ευρωπαίους, που μπόρεσε να μπει στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του Παλατιού της Λάσα, της πόλης του Θιβέτ με τις χρυσές στέγες.

Ένας καλόγερος, τυλιγμένος με μια μακριά γκρίζα κάπα, τον οδηγούσε. Ο γιατρός περίμενε να αντικρύσει έναν αμείλικτο Βούδα, που θα προφήτευε επιβλητικά από τον στολισμένο με πετράδια θρόνο του. Αντ’ αυτού, μόλις έριξε το βλέμμα του πάνω στον Δαλάι Λάμα, έμεινε κατάπληκτος. Ο ζωντανός θεός, που λατρευόταν στη μυστηριακή χώρα του Θιβέτ, δεν ήταν παρά ένα αδύνατο αγοράκι οκτώ ετών.

Ο οδηγός εξήγησε στον Χένσολντ πως «ο Δαλάι Λάμα και οι άγιοι δεν πεθαίνουν ποτέ. Μόλις το σώμα του Δαλάι Λάμα καταπονηθεί από την αρρώστια ή τα γηρατειά, το πνεύμα του θεού που το εμψυχώνει, φεύγει και πηγαίνει σ’ ένα άλλο εύρωστο και θαλερό σώμα».

Ο γιατρός Χένσολντ μίλησε στον Δαλάι Λάμα κι ο οκτάχρονος τού απάντησε πρώτα στα Γερμανικά κι έπειτα, στη σπάνια και δύσκολη διάλεκτο του Μεκλεμβούργου, της επαρχίας της Γερμανίας από την οποία καταγόταν ο γιατρός.

Ο ηλικιωμένος γιατρός πέθανε, χωρίς να μπορέσει να εξηγήσει το φαινόμενο, αν και τον βασάνιζε μέχρι τη στερνή πνοή του. Όσο κι αν δεν ήθελε να το πιστέψει, αναγκάστηκε να παραδεχτεί την ερμηνεία που του έδωσαν οι καλόγεροι. Ο Δαλάι Λάμα είχε ζήσει πολλές ζωές και είχε αποκτήσει μυστικιστικές ικανότητες. Εν ολίγοις, επρόκειτο για μετεμψύχωση.

Η μετεμψύχωση ήταν το κλειδί των θρησκειών της αρχαίας Αιγύπτου. Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια πλάκα 3.000 χρόνων π.Χ., που έγραφε: «Πριν γεννηθεί το παιδί, έχει ζήσει. Με τον θάνατο δεν τελειώνει τίποτα…» Οι περισσότερες θρησκείες της Ανατολής παραδέχονται ένθερμα τη μετεμψύχωση.

Το βιβλίο του Μανού, η βίβλος του Βραχμανισμού, γράφει: «Ο άντρας που έκλεψε πολύτιμες πέτρες, κοράλλια ή κοσμήματα ξαναγεννιέται στη φυλή των χρυσοχόων και ο βραχμάνος που έκλεψε χρυσό, θα ζήσει χίλιες φορές στα σώματα φιδιών, αραχνών και νυχτερίδων».

Με το πέρασμα των χρόνων, οι θεωρίες της Ανατολής επηρέασαν τη δύσπιστη Δύση.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», στις 26/10/1958…

Tags
Back to top button