Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Νοστράδαμος – Ο πανίσχυρος μάγος και προφήτης…

Ο Νοστράδαμος ήταν Γάλλος γιατρός, φαρμακοποιός και αστρολόγος, ο οποίος έμεινε στην Ιστορία ως μέγας προφήτης, ειδικά μετά την έκδοση του βιβλίου του «Οι Προφητείες», το 1555.

Ελάχιστοι διδάσκαλοι της μαντείας και της αστρολογίας άσκησαν τόσο μεγάλη γοητεία στα πλήθη, αλλά και στους ισχυρούς. Το σπίτι, στο οποίο έζησε στην περιοχή Salon της Προβηγκίας, εξακολουθεί να προσελκύει επισκέπτες ακόμα και σήμερα, από όλες τις χώρες του κόσμου, προ παντός εκείνους που ενδιαφέρονται για τις απόκρυφες επιστήμες.

Το γεγονός αυτό έδωσε την ιδέα σε έναν νεαρό Προβηγκιανό να ιδρύσει μια Ακαδημία, ώστε να διαιωνίσει τη μνήμη του περίφημου προφήτη και να μετατρέψει την κατοικία του μάντη σε πραγματικό μουσείο και τόπο συνάντησης των ακολούθων του.

Η ζωή του Μιχαήλ Νοστράδαμου γνώρισε πολλές διακυμάνσεις. Γεννήθηκε το 1503 στο Saint-Remy της Προβηγκίας. Η οικογένειά του ήταν εβραϊκή, που ασπάστηκε τον Χριστιανισμό. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Montpellier, ένα από τα σπουδαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης και για δώδεκα έτη ταξίδευε στη Γαλλία και στην Ιταλία, για να αποκτήσει περισσότερη γνώση για το αντικείμενό του.

Μάλιστα, τα φάρμακά του, που τα κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό, αποδείχτηκαν αποτελεσματικότατα σε επιδημίες, όπως η πανώλη, που θέριζαν ολόκληρους πληθυσμούς εκείνη την περίοδο. Η τεράστια επιτυχία του προκάλεσε τον αδυσώπητο φθόνο των συναδέλφων του. Έτσι, για να αποφύγει την καταδίωξή του, έζησε για ένα διάστημα εντελώς απομονωμένος. Τότε, εντρύφησε στη σχολαστική μελέτη των απόκρυφων επιστημών.

Εξέδωσε, λοιπόν, στη Lyon μια συλλογή προρρήσεων και προφητειών, συντεταγμένη σε έμμετρα τετράστιχα, πάνω στα οποία εγκύπτουν, έως και τις μέρες μας, με ιδιαίτερο ζήλο οι πνευματιστές και οι αποκρυφιστές. Η συλλογή αυτή σημείωσε πρωτοφανή επιτυχία, κυρίως επειδή οι σκοτεινοί στίχοι του επιδέχονταν πολλαπλών ερμηνειών.

Σύμφωνα με κάποιους παθιασμένους μελετητές, ο Νοστράδαμος είχε κατορθώσει να προβλέψει το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και την άνοδο στην εξουσία του Charles de Gaulle, που τόσο είχε επηρεάσει τη γαλλική πολιτική σκηνή.

Οι σύγχρονοι του Νοστράδαμου είχαν σαγηνευθεί από τις ικανότητες του πανίσχυρου αυτού μάγου και είχαν υποκύψει στην κυριαρχία του, ειδικά όταν προφήτεψε τον ξαφνικό θάνατο του Βασιλιά Ερρίκου Β’.

Ο Γάλλος Βασιλιάς πέθανε από βαθύ χτύπημα στο μάτι, που του είχε καταφέρει ο Gabriel Montgomery σε τουρνουά κονταρομαχίας. Η Βασίλισσα Αικατερίνη των Μεδίκων, συντετριμμένη από τον χαμό του συζύγου της, διέταξε να πάψει δια παντός το έως τότε ευγενές άθλημα της κονταρομαχίας.

Η Αικατερίνη, όμως, υπήρξε μια σκοτεινή προσωπικότητα. Διατηρούσε μια ολόκληρη αυλή ιατρών, μάγων και αποκρυφιστών και ανάμεσά τους, ο πιο αγαπημένος της συμβουλάτορας ήταν ο Νοστράδαμος, που τον υπάκουε σχεδόν υποτακτικά.

Υπάρχει μια πολύ παράξενη αφήγηση σχετικά με πειράματα βαθιάς κι ανείπωτης μαγείας, στα οποία είχε επιδοθεί η Βασίλισσα κι ο Αρχιμάγος της, στον παραμυθένιο Πύργο του Chaumont, στον Λίγηρα.

Μια νύχτα του έτους 1560, με το νέο φεγγάρι, ο Νοστράδαμος έγραψε με αίμα αρσενικού περιστεριού ακατονόμαστες μυστικιστικές επικλήσεις σε πνεύματα, πάνω στον μαγικό καθρέφτη του. Αφού σκέπασε τον καθρέφτη με ολοκαίνουριο σεντόνι, απέτεινε μια ακόμα επίκληση, αυτή τη φορά στον Άγγελο Αναέλ, ενώ στη φωτιά που έκαιγε ακατάπαυστα, έριχνε ζαφορά.

Η τελετή επαναλαμβανόταν για 45 συνεχείς ημέρες. Η Αικατερίνη των Μεδίκων έπρεπε να παραστεί μονάχα το τελευταίο βράδυ, ακριβώς τα μεσάνυχτα. Με έναν σταυρό, ελαφρά καψαλισμένο στην άκρη, ο Νοστράδαμος ζωγράφισε στο πάτωμα έναν διπλό μαγικό κύκλο, κοντά σε ένα ανθρώπινο κρανίο, σε μια μαγεμένη γάτα και σε ένα οστό κνήμης.

Με μια μαγική ράβδο, ο Αρχιμάγος έκανε να εμφανιστούν στον μαγικό καθρέφτη οι οπτασίες των τριών γιων της Αικατερίνης, οι οποίοι σχημάτισαν τόσες περιστροφές, όσα και τα χρόνια που θα κυβερνούσε ο καθένας τους. Πληροφορήθηκε ακόμα ότι ο τρίτος γιος της θα δολοφονούνταν. Τόσο πολύ τρόμαξε η Βασίλισσα από την αποκάλυψη των μελλούμενων γεγονότων, που αρνήθηκε να μάθει περισσότερα.

Ενισχυμένος στον απόλυτο βαθμό από την εμπιστοσύνη της Βασιλομήτορος, ο Νοστράδαμος έζησε την υπόλοιπη ζωή του μέσα στον πλούτο και πλήρης τιμών. Πέθανε το 1566 στο Salon της Προβηγκίας. Ο γιος του, ο Μιχαήλ, προσπάθησε ανεπιτυχώς να συνεχίσει το έργο του πατέρα του, αλλά δεν είχε κανένα χάρισμα. Λεγόταν ότι είχε προφητέψει την καταστροφή ενός χωριού και για να επαληθεύσει την προφητεία του, πυρπόλησε ο ίδιος το χωριό. Τελικά, συνελήφθη και θανατώθηκε.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», στις 17/09/1972…

Tags
Back to top button