Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

Νέο κενό ασφαλείας στο Facebook - Αμφισβητείται η ιδιωτικότητα των χρηστών

Πληθαίνουν οι ειδήσεις που καθιστούν το Facebook αναξιόπιστο μέσο για τους χρήστες των social media.

Νέοι «πονοκέφαλοι» για το Facebook, καθώς ένα νέο κενό ασφαλείας που εντοπίστηκε στην υπηρεσία προσωπικών μηνυμάτων Messenger δημιουργεί ερωτηματικά για το πόσο ενδιαφέρεται για την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών της η πλατφόρμα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το πρόβλημα εντοπίστηκε από ερευνητή ασφαλείας της εταιρείας Imperva, ο οποίος διαπίστωσε ότι χάκερς, μέσω ενός βίντεο, μπορούσαν να αποκτήσουν πρόσβαση στα μηνύματα των χρηστών του Messenger και να δουν με ποιους μιλά ο κάθε χρήστης.

Στην ουσία, ο ερευνητής διαπίστωσε ότι το βίντεο και οι διάλογοι στο Messenger τυγχάνουν διαχείρισης μέσω της ίδιας τεχνικής, του iframe, με αποτέλεσμα οι χάκερ να μπορούν να κρύψουν σε αυτό κακόβουλο λογισμικό και να αποκτήσουν πρόσβαση στο Messenger.

Η ειρωνία είναι ότι η αποκάλυψη αυτή έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του ιδρυτή και CEO του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ότι η εταιρεία θα δώσει ακόμα μεγαλύτερο βάρος στην ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών...

Tags
Back to top button