Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

NASA: Χάκερς έκλεβαν επί έναν χρόνο τις πληροφορίες από την έρευνα του Curiosity στον Άρη

Ο ψηφιακός κόσμος δεν παρέχει καμία διασφάλιση. Αν κάποιος βάλει σκοπό να παραβιάσει δεδομένα, μπορεί να το κάνει, όποια και αν είναι η «ασπίδα προστασίας». Αυτό αποδείχθηκε και στην περίπτωση της NASA, στο σύστημα της οποίας εισέβαλαν χάκερς, «τραβώντας» επί έναν χρόνο τις πληροφορίες που έστελνε το Curiosity για την έρευνά του στον Άρη!

Αντιλαμβάνεται ο καθένας, λοιπόν, ότι αν η κορυφαία τεχνολογικά εταιρεία, με τη διαβάθμιση μάλιστα της NASA, αδυνατεί όχι απλώς να ανακόψει, αλλά ακόμα και να αντιληφθεί επί έναν χρόνο, την εισβολή χάκερ στο σύστημά της, τότε η έννοια της ψηφιακής προστασίας μπορεί να συζητείται μόνο σε θεωρητική βάση.

Ειδική ομάδα που ερεύνησε τα αρχεία της NASA, ανακάλυψε τον Απρίλιο του 2018 ότι ένα δίκτυο χάκερ είχε εισβάλει στην τράπεζα δεδομένων της Διαστημικής Υπηρεσίας και είχε αφαιρέσει τουλάχιστον 500 megabytes data, που αφορούσαν την αποστολή του Curiosity στον Άρη.

Η έλλειψη προγραμμάτων ασφαλείας είναι ένα θέμα που έχει επισημανθεί στη NASA, καθώς τα τελευταία 10 χρόνια έχει παρατηρηθεί πολλάκις το φαινόμενο εισβολής χάκερ στα συστήματα. Την τελευταία φορά, ωστόσο, η Διαστημική Υπηρεσία αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία μέρους του συστήματος, καθώς εγκυμονούσε ο κίνδυνος οι χάκερ να εισβάλουν σε λειτουργικά συστήματα, ενεργοποιώντας ή κατευθύνοντας ακόμη και ρομπότ που βρίσκονται σε αποστολή ή την προώθηση κακόβουλων μηνυμάτων που θα κατέστρεφαν τα πάντα.

Tags
Back to top button