Η NASA παρακολουθεί με αγωνία τρεις αστεροειδείς, οι οποίοι πλησιάζουν προς τη Γη τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Συγκεκριμένα, οι τρεις αστεροειδείς θα πλησιάσουν στη Γη στις 14 Φεβρουαρίου, με τον μεγαλύτερο από τους διαστημικούς βράχους να υπολογίζεται ότι έχει μέγεθος ίσο με την Αψίδα του Θριάμβου, στο Παρίσι.
Σύμφωνα με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία (NASA), ο αστεροειδής έχει μήκος 47 μέτρα, όσο περίπου και το εμβληματικό μνημείο στην Πόλη του Φωτός.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο μεγαλύτερος των τριών αστεροειδών πρόκειται να περάσει στο πλησιέστερο σημείο του από τον πλανήτη μας την μέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Ονομάζεται 2022 CF3 και θα προσεγγίσει τη Γη σε απόσταση 1,5 εκατ. μιλίων, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ The Sun.
Μπορεί η απόσταση να μοιάζει τεράστια, αλλά για τις αστρονομικές αποστάσεις είναι αρκετά κοντά στον πλανήτη μας, ώστε η NASA να χαρακτηρίσει το πέρασμα του αστεροειδή ως «κοντινή προσέγγιση» στον πλανήτη μας.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι εάν ένα ουράνιο σώμα πλησιάσει σε απόσταση 4,65 εκατ. μιλίων από τον πλανήτη μας, οι διαστημικές υπηρεσίες των διαφόρων χωρών το χαρακτηρίζουν ως «πιθανώς επικίνδυνο» ουράνιο σώμα.
Πάντως, αξίζει να τονίσουμε πως σύμφωνα με τους επιστήμονες κανένας από τους τρεις διαστημικούς βράχους δεν λογίζεται ως εξαιρετικά μεγάλος, ούτε αναμένεται να καταλήξουν να συγκρουστούν με τη Γη.
Οι άλλοι δύο μικρότεροι αστεροειδείς πρόκειται για τον 2020 DF και τον 2022 CF1, με τον πρώτο να προσεγγίζει στα 933 χιλ. μίλια και τον δεύτερο να περνάει από απόσταση 3 εκατ. μιλίων.
Για να γίνει περισσότερο αντιληπτή η απόσταση, η Σελήνη απέχει από τη Γη 238.900 μίλια (περίπου 384 χιλ. χλμ).
Οπότε μην χρησιμοποιήσετε το πέρασμα το αστεροειδούς ως δικαιολογία για να γλιτώσετε το δώρο στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σας για τη Μέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Αν και για καλό και για κακό ρίχνετε και καμιά ματιά προς τα εκεί πάνω να είστε σίγουροι και δικαιολογηθείτε ότι κοιτάτε το Φεγγάρι.