Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

NASA: Στο «φως» εντυπωσιακή φωτογραφία του πλανήτη Δία από το Juno (φωτό)

Γνωρίζουμε ότι ο Δίας είναι ένας αέριος γίγαντας πλανήτης, μία φυσική ασπίδα για τη Γη μας και ότι στην ατμόσφαιρά του δημιουργούνται καταιγίδες και κυκλώνες που ξεπερνούν σε μέγεθος τον πλανήτη μας. Κάθε φορά, όμως, που αντικρίζουμε την εικόνα του, μένουμε έκπληκτοι.

Το June έστειλε στις 3 Νοεμβρίου μία εκπληκτική φωτογραφία από το νότιο ημισφαίριο του πλανήτη Δία. Μία εικόνα που ανέλυσαν στη NASA και την έδωσαν στη δημοσιότητα, παρουσιάζοντας έναν αρκετά μεγάλο αριθμό υπερκυκλόνων και υπερκαιταιγίδων, με χρωματισμούς και μέγεθος που προκαλούν τις ανθρώπινες αισθήσεις.

Τη στιγμή που το Juno τράβηξε τη φωτογραφία αυτή, ταξίδευε με ταχύτητα 137.000 χιλιομέτρων την ώρα. Λίγη ώρα αργότερα, επηρεασμένο από τη βαρύτητα του Δία, το Juno ανέπτυξε ταχύτητα 209.000 χιλιόμετρα την ώρα.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε από απόσταση 104.600 χιλιομέτρων από τον πλανήτη Δία και είναι μία από τις πλέον καθαρές. Οι διάφορες ζώνες και η παγωμένη μεγάλη λευκή ζώνη, που περιβάλλει τον νότιο πόλο του πλανήτη, είναι εκπληκτικά ευδιάκριτες, προσφέροντας στον απλό πολίτη την ευκαιρία να θαυμάσει την ομορφιά του ηλιακού μας συστήματος και στους επιστήμονες να μελετήσουν περαιτέρω τον αέρινο γίγαντα.


 

Tags
Back to top button