Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Επιστήμες

NASA: Δύο αστεροειδείς πλησιάζουν την Γη - Ο πρώτος θα περάσει σήμερα και ο δεύτερος στις 22 Μαρτίου

Την ώρα που όλος ο κόσμος έχει την προσοχή του στραμμένη στην πανδημία του κορωνοϊού, η NASA παραδέχεται ότι δύο μετεωρίτες θα περάσουν σε ελάχιστη απόσταση από την Γη.

Ο ένας σήμερα και ο άλλος, ίσως και ο πιο επικίνδυνος στις 22 Μαρτίου.

Πρόκειται για τα αντικείμενα 2020 EF και 2020 DP4.

Το πρώτο  έχει μέγεθος περί τα 30 μέτρα και κινείται με ταχύτητα 16.000 χλμ. την ώρα.

Η τροχιά του θα διασταυρωθεί σήμερα με αυτή της Γης. Η NASA δεν αποκλείει το γεγονός ότι το μετέωρο αυτό θα μπει στην ατμόσφαιρα, προσθέτει όμως ότι εξαιτίας του μεγέθους του δεν θα φτάσει στο έδαφος, αλλά θα προκαλέσει μια μεγάλη έκρηξη στην ατμόσφαιρα η οποία μπορεί να είναι επικίνδυνη για το μέρος που θα εκραγεί, όπως έγινε με το μετέωρο που έπεσε στο Chelyabinsk της Ρωσίας.

Ο 2020 EF θα περάσει σε απόσταση από το κέντρο της Γης 6 εκατ. και κάτι χιλιόμετρα, (0,04241 αστρονομικές μονάδες) παρ΄όλα αυτά υπάρχει και μια σχετική αβεβαιότητα για το που και πως θα καταλήξει.

Ο δεύτερος κομήτης ο 2020 DP4 είναι όμως πιο επικίνδυνος.  Ο συγκεκριμένος έχει μέγεθος περίπου 54 μέτρων κινείται με ταχύτητα 33,7 χιλιάδων χλμ. την ώρα  και θα περάσει σε απόσταση μόλις 1,3 εκατ. χλμ. από το κέντρο της Γης ή 0.00901 α.μ.

 

Tags
Back to top button