Στο ζήτημα των Εξαρχείων, την υπόθεση με τα δέματα των Πυρήνων της Φωτιάς, την εγκληματικότητα και άλλα αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Κανάλι της Βουλής.
«Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει κάνει σημαία το άβατο των Εξαρχείων. Ξεχνάει όμως τι γινόταν επί εποχής δικής της. Λέει ανακρίβειες ότι μπορεί σε 24 ώρες να καθαρίσει τα Εξάρχεια. […] Το κάθε ζήτημα για να λυθεί θέλει σύστημα, θέλει οργάνωση. Σε αυτά τα ζητήματα, τα ζητήματα των Εξαρχείων με την εκκαθάριση των κυκλωμάτων ναρκωτικών… για πρώτη φορά γίνεται τέτοια επιχείρηση στα Εξάρχεια. Προσπαθήσαμε, επειδή τα ναρκωτικά συνδέονται με μπαχαλάκηδες και συνδέονται με κάποια άλλα κυκλώματα παρανομίας, συλλάβαμε τους διακινητές ναρκωτικών. Αυτή τη στιγμή στα Εξάρχεια υπάρχει πολύ μικρή διακίνηση ναρκωτικών. Ίσως παρόμοια με αυτή που υπάρχει στους άλλους χώρους», τόνισε ο κ. Τόσκας.
«Εμείς είμαστε αντίθετοι σε κινήσεις εντυπωσιασμού και είμαστε πολύ επίμονοι στο να γίνονται επιχειρήσεις με στόχο προκειμένου να διορθώνονται τα προβλήματα», τόνισε ακόμη.
Στην ίδια συνέντευξη, διαβεβαίωσε για σύντομη εξιχνίαση της υπόθεσης με τα δέματα βόμβες των Πυρήνων της Φωτιάς και για γρήγορη παραπομπή στην Δικαιοσύνη των εμπλεκομένων - αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει σαφής πρόοδος στις έρευνες. Τόνισε μάλιστα ότι υπάρχει συνεργασία των τρομοκρατών με ποινικούς και πώς συγκεκριμένα δεδομένα από την κατεύθυνση αυτή έχουν ήδη ερευνηθεί από την αστυνομία.
Αναλύοντας την εν γένει εγκληματικότητα στη χώρα, σημείωσε ότι ενώ την περίοδο 2010 - 2014 το 70% της εγκληματικότητας αφορούσε την επονομαζόμενη βαριά εγκληματική δραστηριότητα (ένοπλες ληστείες κυρίως) τα τελευταία δύο χρόνια το 70% αφορά την μικρή εγκληματικότητα με τις κλοπές και τις διαρρήξεις να κυριαρχούν. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρθηκε επίσης και σε μια δεύτερη φάση αφαίρεσης αστυνομικών φρουρών από πολιτικούς, δικαστικούς κι άλλα πρόσωπα, ύστερα από τους 380 που είχαν μετακινηθεί το προηγούμενο διάστημα.
Ο κ Τόσκας μίλησε και για πιέσεις που δέχεται «...από γραμματείς δικαστηρίων που ζητούν μέτρα φρούρησης αλλά και παλιούς πολιτικούς που ενώ δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο θέλουν να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό φρουρών».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ