Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Ν. Ξυδάκης: «Τέκνο της κρίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και όσο μαθαίνει από τα λάθη του, είναι όχημα αλλαγής»

Ως «τέκνο της κρίσης αλλά και όχημα της αλλαγής» χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Νίκος Ξυδάκης υποστηρίζοντας ότι «θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση μαθαίνοντας από τα όχι λιγοστά λάθη του».

Υποστήριξε, ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να λαμβάνει πρωτοβουλίες υπέρ της μεγάλης πλειοψηφίας λέγοντας ότι «θα έχουν αποτέλεσμα, ακόμα και αν αυτό αργήσει να φανεί».

Κληθείς στη συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο του Action 104,6 να απαριθμήσει τα αρνητικά της κυβέρνησης ο κ. Ξυδάκης έκανε λόγο για «διαχειριστικές αδυναμίες, βραδύτητα, διστακτικότητα, ακόμα και ένα "ψυχικό σοκ" που βιώνουν βουλευτές και μέλη της κυβέρνησης καθώς άλλες ήταν οι φιλοδοξίες τους και αλλιώς διαμόρφωσε την κατάσταση η οικονομική πραγματικότητα και η πολιτική της Ευρώπης». «Με όλες τις υστερήσεις και τα λάθη πάντως, ό,τι επιτεύχθηκε αποτελεί μια "προίκα" του πολιτικού συστήματος στο σύνολό του» συμπλήρωσε.

Στα θετικά της διετούς διακυβέρνησης ανέφερε την αλλαγή του πολιτικού συστήματος, με νέες δομές και ανθρώπους, κάτι που μετά από δεκαετίες καθεστωτισμού αποτελούσε κοινωνικό αίτημα.

Επισήμανε, ακόμα τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην Παιδεία και την Υγεία. Στον τομέα της Παιδείας υπενθύμισε τις επιλογές του Νίκου Φίλη, την έμφαση που δόθηκε στην βασική και την επαγγελματική εκπαίδευση -ιδιαιτέρως η δεύτερη είχε πληγεί βαθύτατα τα αμέσως προηγούμενα χρόνια- αλλά και την ουσιαστική στήριξη της ειδικής αγωγής. Πρόκειται για συνειδητές πολιτικές επιλογές, είπε ο Ν. Ξυδάκης, που υποδηλώνουν το χαρακτήρα και τον προσανατολισμό της κυβερνητικής προσπάθειας.

Το ίδιο και στον τομέα της Υγείας, όπου υπενθύμισε την πρόσβαση για πρώτη φορά των ανασφάλιστων στην πρωτοβάθμια περίθαλψη αλλά και την καθημερινή προσπάθεια του Υπουργείου για ανάταξη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης με παράλληλο χτύπημα στο επί σειρά ετών πλιάτσικο των δημόσιων πόρων.

Tags
Back to top button