Στο news-on.net παρεχουμε Ειδήσεις και σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Ελληνική Πολιτική

Ν. Ξυδάκης: «Ο κ. Μητσοτάκης φιλοδοξεί να εκπροσωπεί την παρασιτική ελίτ»

Με τα λόγια του ιστορικού Σπύρου Ασδραχά, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, την αναφορά που έκανε στο πρόσωπο του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια.

«Για να καταλάβετε την αγωνία της κοινωνικής, της ιστορικής αριστεράς αυτά τα δύσκολα χρόνια της ιστορικής δοκιμασίας, θα σας πω μια κουβέντα. Είναι μια κουβέντα του σπουδαιότερου εν ζωή Έλληνα ιστορικού. Του Σπύρου Ασδραχά, που λέει ότι είμαστε ένας ιστορικός λαός. Και τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ευθύνη ενώπιον της μνήμης, σημαίνει ευθύνη ενώπιον του μέλλοντος. Αυτή την αγωνία έχουμε. Λέει ο Σπύρος Ασδραχάς ότι ο πολίτης ενός ιστορικού λαού έχει την αγωνία του μέλλοντος διότι γνωρίζει ότι θα ζούμε και μετά το θάνατό μας. Εδώ μιλούμε, στοχαζόμαστε για τις μελλοντικές γενεές όχι από τη λύσσα μας ποιος θα είναι επόμενος νομάρχης στην αποικία χρέους που θα λέγεται Ελλάδα», είπε ο Νίκος Ξυδάκης και προέτρεψε τον πρόεδρο της ΝΔ να μελετήσει την έκθεση του Πωλ Πόρτερ, του απεσταλμένου του αμερικανού προέδρου το 1947 για την παρασιτική ελίτ, την οποία «φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει στις μέρες μας».

Ο Νίκος Ξυδάκης προέτρεψε επίσης τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μάθει τι είναι προπαγάνδα ή τι είναι γελοία προπαγάνδα ξεκινώντας από την ταινία «Η ζωή του Μπράιαν».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags
Back to top button